Examenul/concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar se organizeaza, dupa cum urmeaza:
- incepand cu data de 24 octombrie 2016 - proba orala
- 27 octombrie 2016 - proba scrisa
PROCEDURA DOBANDIRII CALITATII DE NOTAR STAGIAR
Pentru a participa la examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar trebuie indeplinite conditiile prevazute de Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, a Regulamentului de punere in aplicare a acestei legi si a Regulamentului privind procedura de organizare si desfasurare a examenului sau concursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar.
Colegiul director al Camerei Notarilor Publici Bucuresti organizeaza examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, anual, in zile lucratoare.
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Fise distractive pentru gradinita
Tematica si bibliografia de examen sau concurs se aproba de catre Consiliul Uniunii si se publica pe site-ul Uniunii pana cel tarziu la data de 1 iunie a fiecarui an calendaristic.
Examenul sau concursul de admitere ca notar stagiar consta intr-o proba orala (din domeniul legislatiei notariale) si o proba scrisa cu caracter teoretic, de tip grila (din domeniul dreptului civil), conform tematicii si bibliografiei afisate. Durata in care fiecare candidat trebuie sa formuleze raspunsurile la intrebari pentru proba orala, este maximum 15 minute, in functie de dificultatea intrebarilor si complexitatea raspunsului, iar durata probei scrise va fi de 3 ore. Media minima de promovare este 8,00, dar nu mai putin de nota 7,00 la fiecare proba. Admiterea candidatilor se va face in ordinea mediilor obtinute si in limita locurilor vacante existente.
Datele desfasurarii celor 2 probe a examenului sau concursului sunt stabilite cu cel putin 45 de zile inainte, de catre presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, iar locul si ora sunt stabilite de catre presedintele Colegiului director.
Cu cel putin 30 de zile inainte de data concursului candidatii depun la Camera dosarul personal.
Dupa promovarea examenului sau concursului, notarul stagiar va incheia contractul de pregatire cu Institutul Notarial Roman, care va cuprinde perioada legala de desfasurare a stagiului, conditiile de desfasurare a acestuia, cuantumul si modalitatea de plata a cheltuielilor de pregatire.
Dupa incheierea contractului de pregatire, notarul stagiar are obligatia sa urmeaze timp de 2 ani cursurile de pregatire teoretica si practica.
Pregatirea teoretica se desfasoara prin frecventarea cursurilor organizate de Institutul Notarial Roman, iar pregatirea practica se desfasoara in cadrul unui birou notarial, desemnat de catre Colegiul director.
Dupa finalizarea perioadei de stagiu, Institutul Notarial Roman elibereaza notarului stagiar un certificat de absolvire care confirma efectuarea stagiului si ii confera notarului stagiar dreptul de a se prezenta la examenul de definitivat.
Faceti click aici pentru a vedea numarul total de locuri destinate examenului sau concursului de dobandire a calitatii de notar stagiar in anul 2016
Sursa: CNPB
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri