Recent, mai multi contribuabili au sesizat Ministerul Finantelor Publice dupa ce au primit un email in numele institutiei, fiind somati sa achite o taxa anuala de 278 de lei pentru utilizarea internetului.
Atentie la faptul ca MFP a sfatuit cetatenii sa nu dea curs acestor solicitari pentru ca nu a transmit un astfel de mesaj.
“Avand in vedere sesizarile cetatenilor privind seria de mesaje primite pe e-mail in legatura cu plata unei asa zise taxe anuale de 278 lei (de la adresa de e-mail taxa@finante-romania.ro) pentru utilizarea serviciilor de internet, Ministerul Finantelor Publice atrage atentia si adreseaza rugamintea celor care primesc astfel de mesaje sa nu dea curs solicitarii si sa nu efectueze nicio plata in sistemul specificat in mesaj”, au explicat vineri reprezentantii MFP prin intermediul unui comunicat de presa.
Conform comunicatului, intelegem faptul ca avem de-a face cu o frauda online. Cetatenii sunt atentionati sa nu plateasca nicio astfel de taxa de utilizare a internetului.
"Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu au transmis niciun mesaj privind plata vreunei taxe de utilizare a internetului. Precizam ca organul fiscal nu poate solicita achitarea taxelor prin intermediul a diferite sisteme de plati, precum BITCOIN, respectiv ca nicio taxa nu poate fi stearsa automat din baza de date.", se mai precizeaza in cadrul comunicatului de presa.
Sursa: Ministerul de Finante
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In data de 01.06.2022 salariatii unei societati avand ca domeniu de activitate, productie tamplarie pvc, sunt chemati la munca pentru lansarea in productie a unor comenzi, asigurandu-le compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Este nevoie de acordul salariatilor, este legala aceasta initiativa, ce va cuprinde respectiva dezie a reprezentantului legal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Salariat incadrat ca sofer cu un salariu brut de 3.000 lei desfasoara activitatea atat la sediul firmei cat si in afara sediului societatii, in Romania, in vederea livrarii de produse clientilor, respectiv ridicarii de produse de la furnizorii societatii. Pentru acesta situatie din urma primeste un spor de mobilitate, in procent de 15% din salariul de baza brut lunar proportional cu cu numarul de zile lucratoare in care salariatul si-a desfasurat activitatea in afara sediului societatii in luna...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Unitatea are incheiat un ACORD in loc de CCM cu sindicatul. In acord este stabilit un spor de conducere, un minim si un maxim, pentru salariatii cu functii de conducere. Cf. legii dialogului social, acordul incheiat intre sindicat si patronat, se aplica doar membrilor de sindicat. Totusi, in ACORDul nostru s-a stabilit sa se aplice tuturor salariatilor, aceasta fiind legea partilor. Intrebare: in conditiile de mai sus, se poate acorda un spor de conducere peste prevederile acordului, pentru un...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<