Inovatii in combaterea infractionalitatii
Una dintre marile descoperiri ce au revolutionat metodele de combatere a criminalitatii a constituit-o, fara indoiala, folosirea identificarii persoanelor cu ajutorul amprentelor digitale. Folosirea amprentelor digitale ca metoda infailibila de identificare dateaza din 1880. Atunci, grefierul Alphonse Bertillon de la Prefectura de politie din Paris a demonstrat ca desenele liniilor de pe buricele degetelor noastre raman neschimbate toata viata. Un lucru remarcabil care a fost si dovedit, si extrem de util in practica, fiind insusit de organele de ancheta din toata lumea.
Un motiv de bucurie pentru noi toti este faptul ca, in prezent, Politia Romana dispune de cel mai modern sistem de identificare a persoanelor dupa amprente. Capacitatea de stocare este de-a dreptul uimitoare. Aceasta ajunge de la doua la sase milioane de persoane si de la 100.000 la 500.000 de urme papilare digitale si palmare. De asemenea, noul sistem asigura posibilitatea examinarii comparative a amprentelor degetelor si palmelor, prin scanare directa, oferind si posibilitatea cautarii rapide pentru doua degete ceruta in special in punctele de trecere a frontierei.
Nu putem decat sa aplaudam aceasta achizitie recenta a Politiei Romane care cu siguranta se va dovedi foarte eficienta in descoperirea persoanelor care savarsesc infractiuni.
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Asteptam si opiniile dumneavoastra in legatura cu subiectul editorialului de mai sus, pe adresa infojuridic@rs.ro
250 Modele Fise de Post
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Cartea verde a contabilitatii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri