
Desi atat Guvernul, cat si Parlamentul au inteles ca trebuie sa se grabeasca cu ajutorul de incalzire, acum avem o lista cu bunuri care te pot face sa pierzi acest beneficiu important.
Ajutorul de incalzire poate fi obtinut prin depunerea documentelor necesare fie in format fizic, fie in format digital. Din nefericire, pe langa pragurile de venit acceptabile destul de mici, acum avem si o lista de bunuri care pot sa duca pierderea acestuia.
Pentru cererile depuse in perioada 20 octombrie 2021 – 20 noiembrie 2021, ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda incepand cu luna noiembrie 2021, conform prevederilor art. 17 alin. (7) lit. a) si b) din Legea nr.226/2021.
Vezi si: Acte necesare obtinere ajutor incalzire 2021
Mai mult, daca se descopera mai tarziu bunuri precum cele de mai jos riscati chiar returnarea integrala a banilor si raspunderea in fata autoritatilor pentru accesarea acestor fonduri.
Nu uitati! Ajutorul de incalzire poate fi solicitat individual sau prin asociatia de proprietari!
Lista bunurilor care pot duce la pierderea ajutorului de incalzire
Conform legilor in vigoare, beneficiarii ajutorului de incalzire nu trebuie sa aiba in proprietate:
- bunuri mobile aflate in stare de functionare precum:
- motociclete si autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile;
- autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze;
- salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii";
- utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata;
- utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale;
- utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric.
- depozite bancare mai mari de 3000 de lei;
- suprafete de teren, animale si pasari a caror valoare neta de productie depaseste suma de 1.000 euro pentru persoana singura, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.
Finalmente, va recomandam atentie in momentul in care completati si trimiteti documentele.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O cafenea are doua persoane fizice asociate. Acestea nu sunt angajate cu contract de munca. Calificarea acestora nu este in domeniul activitatii respective. Asociatii respectivi doresc sa presteze ei insisi activitate in cadrul cafenelei. Se poate efectua doar in baza acestui statut sau este obligatorie angajarea cu contract de munca? Este obligatoriu sa aiba diplome certificate de calificare in domeniul respectiv?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in legatura cu o incadrare pe un post de responsabil logistica si parc auto, un cod cor cu care putem incadra un salariat. In momentul de fata salariatul este incadrat ca si asistent manager si am dori sa il incadram pe un post care tine de logistica si de parcul auto. Printre atributiile sale putem enumera: asigura managementul operational si logistic al importurilor prin realizarea documentatiei necesare, organizarea transporturilor interne si exeterne, achizitii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<