Mai sunt judecatori corecti in Romania? Va recomandam Kitul pentru Titularizare Educatori va ajuta acum sa treceti cu brio examenul! Minimum 7 la Titularizare si sfidati orice esec! Kitul pentru Titularizare Educatori cuprinde: 1. Lucrarea Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare Educatori - Limba si literatura romana asigura exersarea subiectului I din foaia de examen, punctele...
Tagma magistratilor este una constant supusa opinie publice si de cele mai multe ori oprobiului public. In ultima vreme au fost mediatizate cazuri in care magistratii nu au reusit sa isi incadreze activitatea in limitele legii si prin urmare ar putea fi trasi la raspundere. Cu privire la acest din urma aspect sunt multe de discutat insa impresia generala este ca acest segment profesional inca este un mediu inchis care isi protejeaza membrii cu toata forta discretionara de care dispune.
Daca ne vom indrepta insa analiza asupra factorilor ce reprezinta cauzele acestei "incovoieri profesionale", bineinteles in afara celor raspandite de Cutia Pandorei, vom gasi si un alt aspect interesant. Astfel in 2008, un singur judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut de rezolvat 1063 de dosare. Intr-adevar, este o cifra ametitoare daca ne raportam la media europeana unde, spre exemplu, in Germania, un judecator de la Curtea Suprema cu atributii asemanatoare a avut de rezolvat aprozimativ 106 dosare. Cu o astfel de incarcare consider ca persoana respectiva ori este un geniu ori este robot daca a reusit sa solutioneze aceste cauze in mod corect, in litera si spiritul legii.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI (2 culegeri)
Stau astfel si ma intreb: magistratii cu o incarcare asemanatoare si care, inevitabil pot fi supusi greselilor, vor avea oare parte de bunavointa organismului ce le conduce si vegheaza activitatea cand, pentru a nu fi sanctionati, vor gasi destul de multa tarie pentru a nu ceda unor presiuni de a rezolva intr-un fel sau altul anumite cazuri de interes?
NOUTATI si MODIFICARI aparute in LEGISLATIE
Noutati importante in Codul Civil aparute in 2025 - legislatia a fost modificata. Puteti vedea detalii despre Proprietatea Privata si Moștenire + explicatiile privind Partajul, Contractul de Vanzare sau Prescriptia. Detalii despre CE, CAND si CUM se aplica in lege.
Vezi AICI lista completa a modificarilor <<