Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Manual Final: Interactiunea judiciara in domeniul drepturilor fundamentale
Institutul National al Magistraturii si Consiliul Superior al Magistraturii anunta finalizarea Proiectului JUST/2012/FRAC/AG/2755 - Cooperare judiciara Europeana in domeniul drepturilor fundamentale in practica instantelor nationale – potential neexplorat.
In mod concret, a fost elaborat Manualul Final - Interactunea judiciara in domeniul drepturilor fundamentale.
"Activitatile organizate in cadrul Proiectului au avut ca scop crearea unei comunitati de judecatori europeni care favorizeaza invatarea reciproca ai, atunci cand este cazul, rezolvarea in comun a problemelor.", se mentioneaza in cadrul anuntului publicat pe site-ul INM.
Manualul este elaborat in versiune in limba romana si in limba engleza.
"Manualul include instructiuni detaliate privind utilizarea tehnicilor de interactiune judiciara disponibile in sistemul de drept european care pot fi folosite drept instrumente menite a ajuta judecatorii si practicienii in a-si consolida rationamentul juridic atunci cand se confrunta cu probleme legate de interpretarea si aplicarea drepturilor fundamentale europene.", se precizeaza in cadrul anuntului publicat pe site-ul INM.
Asa cum se precizeaza pe site-ul institutiei, manualul pune la dispozitia cititorilor un indrumar usor de citit pentru judecatori si practicieni, in ceea ce priveste materia drepturilor fundamentale, cu accent pe cele trei aspecte ce constituie obiectul proiectului: principiul nediscriminarii, dreptul la un proces echitabil si libertatea de exprimare.
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania? vezi AICI raspunsul specialistilor <<