Oficialii ANAF din teritoriu au aratat cum vor face verificarea banilor cheltuiti la nunta.
Reporterii HotNews au contactat mai multi oficiali ai Fiscului din Provincie si, in ciuda agitatiei starnita saptamana aceasta de stirea verificarii contractelor incheiate de cei care fac nunta, angajatii institutiei financiare sustin ca nu vor verifica toate nuntile si "nici nu va fi nevoie" sa faca un astfel de lucru.
„De exemplu, daca constatam ca doar 5 persoane juridice furnizeaza servicii in zona, iar numarul nuntilor a fost de 1.000-2.000 intr-un an, atunci ne uitam sa vedem veniturile acestora. Mai departe, presupunem ca exista si prestatori neinregistrati, iar cu ajutorul mirilor speram sa obtinem datele de contact ale persoanelor respective”, au spus acestia, conform HotNews.
Conform relatarilor inspectorilor fiscali, fiecare agentie judeteana isi va stabili propria strategie pentru verificare banilor cheltuiti la nunta, insa vor trebui sa o comunice mai intai pentru a informa populatia.
Anul trecut au fost in Romania 142.613 casatorii, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Luand in calcul slaba informatizare a ANAF si faptul ca angajatii verifica in medie 2 persoane fizice pe luna, cum vor reusi acestia sa verifice mai multe persoane care au fost implicate in realizarea unei nunti pentru fiscalizarea completa a acestor evenimente? Inspectorii evita astfel de intrebari, mai ales daca adaugam in ecuatie si faptul ca bisericile ar urma sa fie o alta tinta colaterala a acestui demers.
Ministrul Finantelor nu este multumit de faptul ca Fiscul vrea verificarea banilor cheltuiti la nunta si a oferit o reactie.
"Adica, va dati seama, ei acum din 2013 ce sa faca? Se duce intr-o zona in care nu are cum sa se mai opreasca. Cineva va trage pe chestia asta. De ce? A facut unul o nunta in 2013, perfect. El acum e notificat sa iti spuna tie, Fisc, cine a fost la el la nunta sa ii faca poze, sa ii cante, sa-l distreze. Va dati seama ca firmele care au asigurat cateringul, aranjamentul floral si asa mai departe au avut contracte, nu e niciun fel de problema, si-au declarat la stat veniturile. Persoana fizica, adica mirii, pe de o parte, ar trebui sa spuna lucrurile astea. Ei se vor gandi atunci cand o sa primeasca hartia ca poate cineva deja stie cine le-a facut poza la nunta, de exemplu, si atunci o sa spuna 'aoleu ce facem?' sau sa spuna 'nu imi mai amintesc' si nu ai ce sa faci teoretic. Dar poti sa te gandesti, (n.r. in calitate de prestator) 'domnule dar daca ala care mi-a facut poze a dat declaratie deja la FISC si a anuntat ca el a fost si ca a primit suma de nu stiu cate mii de lei sa filmez la nunta?' In cazul in care mirele declara chestia asta, ca Popescu a facut poze si i-a dat o suma, Popescu pe de o parte trebuie sa spuna de ce nu a declarat la FISC acel venit si pe de alta parte, mirele trebuie sa declare de unde au avut miile de lei sa il plateasca pe Popescu sa ii faca poze. Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar daca este in lege. Daca legea spune ca trebuie sa faci acest lucru, trebuia sa il faci inca din 2013, ca sa fi proactiv sa spui domnule de azi inainte toti cei care au de gand sa se casatoreasca prin cununie civila trebuie sa declare, ca omul sa stie. Asta ar trebui sa fie abordare corecta a ANAF-ului", a spus Teodorovici.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Anumite surse titreaza si faptul ca ANAF n-ar exclude posibilitatea de a descinde la nunti, insa acesta pare a fi un scenariu departe de realitate. Exista riscul de violente cu siguranta, iar o astfel de actiune ar lua cu totul orice magie dintr-un astfel de eveniment.
Cel mai probabil, inspectorii se vor baza pe declaratiile mirilor si pe verificarile tranzactiilor bancare, daca acestea au existat. Oricum, cuplurile de tineri casatoriti vor trebui sa fie mult mai atenti de acum incolo cu cheltuitul banilor si inregistrarea contractelor.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE