Cuplurile de proaspeti casatoriti vor primi formulare de la ANAF in care vor trebui sa declare toate relatiile economice.
Daca nu ati participat pana acum la o nunta sau nu ati fost implicat activ in organizarea uneia, va spunem de ce organul fiscal a ales aceasta abordare. Fotografii, videografii, restaurantele si formatiile muzicale incaseaza sume de bani considerabile pentru petrecerile care urmeaza dupa casatoria civila si religioasa. In marea majoritate a cazurilor acesti operatori economici care incheie anumite contracte de prestari servicii le declara partial sau, mai bine zis, inregistreaza in sistemul fiscal sume mult mai mici fata de cele incasate. Speranta ANAF este sa obtina de la nuntasi datele exacte pentru care s-au incheiat contractele respective.
Documentul trimis de ANAF mirilor va arata in felul urmator:
In plus, documentul transmis de organul fiscal va include si o avertizare pentru cei care-l vor completa: "Sanctiunea faptei de fals in declaratii este prevazuta de art. 326 din Codul Penal."
Pe langa asta, se specifica faptul ca art. 58, alin. 1 din Codul de procedura fiscala este considerat baza pentru care se solicita astfel de informatii de la cuplurile de tineri casatoriti.
Fiscul considera ca sintagma "alte persoane" din articolul de lege mentionat anterior include si mirii.
Amenda pleaca de la 2.000 de lei si ajunge pana la 5.000 de lei pentru cei care nu vor raspunde la solicitarea organului fiscal.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Situatia este, insa, destul de neclara momentan. Conform legii in vigoare, persoanele fizice nu sunt obligate sa pastreze documente in care sunt stipulate tranzactiile. Cum ar putea mirii sa raspunda cu precizie solicitarii ANAF, daca nici ei nu cunosc sumele exacte?
E-Juridic a cerut lamuriri suplimentare si vom reveni asupra acestui subiect cat mai curand pentru a-l lamuri in intregime.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE