Conform comunicatului de presa dat publicitatii pe site-ul Ministerului Justitiei, in perioada 3-12 mai a.c.m are loc misiunea de evaluare in Romania a Subcomitetului Natiunilor Unite pentru Prevenirea Torturii (SPT).
In data de 3 mai a.c., a fost organizata prima intalnire dintre delegatia SPT si reprezentanti ai Ministerului Justitiei si Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
In urmatoarele zile vor avea loc mai multe reuniuni cu reprezentatii altor institutii centrale si se vor efectua vizite ce intra in mandatul Subcomitetului.
Conform comunicatului Ministerului Justitiei, in temeiul art. 4 din Legea nr. 109/2009 privind ratificarea Protocolului optional la Conventia impotriva torturii si a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, adoptat la New York la 18 decembrie 2002, reprezentantii SPT au acces in orice loc in care persoanele sunt sau ar putea fi private de libertate.
Potrivit protocolului, privarea de libertate reprezinta orice forma de detentie sau inchisoare sau plasarea unei persoane intr-un loc public sau privat de retinere pe care nu il poate parasi dupa voia sa, prin ordin al oricarei autoritati judiciare, administrative sau de alta natura.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Detalii mai multe in comunicatul SPT.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri