Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu uitati. Caracteristicile robei sunt cele stabilite prin statutul profesiei
Robele ne reprezinta mai bine decat ne-am imagina. Ele spun despre noi mai multe decat spun uneori cuvintele. Dar speram ca aveti robe pe masura imaginii pe care doriti sa o creionati in randul clientilor, judecatorilor, colegilor dvs.
Evident, degeaba aveti roba daca nu aveti pregatirea necesara. Si in acelasi timp, de multe ori degeaba avem pregatirea daca nu avem prestanta care se cere.
Recomandarea articolului 45 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare este cat se poate clara:
"(1) Avocatul este obligat sa poarte roba in fata instantelor judecatoresti, o stipulare a art. 223 din statutul profesiei de avocat.
(2) Caracteristicile robei sunt cele stabilite prin statutul profesiei.
(3) Purtarea robei in afara incintei instantei judecatoresti este interzisa, cu exceptia cazurilor in care avocatul este delegat de catre organele profesiei sa reprezinte baroul sau U.N.B.R. intr-o ocazie care impune aceasta tinuta."
Si consilierii juridici sunt obligati sa poarte roba. La fel si magistratii.
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Data aparitiei: 10 August 2015
Votati articolul "Nu uitati. Caracteristicile robei sunt cele stabilite prin statutul profesiei": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi