Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Robe noi pentru magistrati, avocati si consilieri juridici
Cea veche este deja... veche si asa nu se cade sa intrati in instanta.
Stim cu totii faptul ca prestanta inseamna mult, poate mult mai mult decat tindem sa credem. Si acest lucru este natural si nicidecum superficial.
Sa nu credeti ca cineva va judeca dupa coperta. In fapt, cu totii avem spirit de analizare si ne place sa lucram cu oameni ordonati, organizati, ingrijiti, atenti la detalii.
Si totul se vede de la roba incepand si pana la biroul la care lucrati, pana la servieta si chiar si pana la alte detalii.
Recomandarea articolului 45 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare este cat se poate clara:
"(1) Avocatul este obligat sa poarte roba in fata instantelor judecatoresti, o stipulare a art. 223 din statutul profesiei de avocat.
(2) Caracteristicile robei sunt cele stabilite prin statutul profesiei.
(3) Purtarea robei in afara incintei instantei judecatoresti este interzisa, cu exceptia cazurilor in care avocatul este delegat de catre organele profesiei sa reprezinte baroul sau U.N.B.R. intr-o ocazie care impune aceasta tinuta."
Intrebare: Avem urmatoarea speta: un angajat sofer trebuie sa si desfasoare activitatea pe un camion cu care colecteaza marfa. Responsabilul de parc auto a facut un proces verbal cu starea camionului in momentul predarii dar angajatul nu vrea sa preia camionul, si nu semneaza procesul verbal. Va rugam sa ne sfatuiti cum trebuie sa procedam cf.Codului muncii deoarece el trebuie sa si desfasoare activitatea pentru care a fost angajat si pentru care este remunerat si nu poate pleca in cursa daca nu preia... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista... vezi AICI raspunsul specialistilor <<