O persoana fizica a trimis, prin e-mail, o plangere penala la Parchetul General, in care acuza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) de fals material in inscrisuri oficiale, in legatura cu adresa transmisa Guvernului si Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ''erori materiale'' din decizia privind listele electorale folosite la referendum.
Parchetul General a inregistrat plangerea penala, iar dosarul se afla in faza actelor premergatoare.
Curtea Constitutionala a Romaniei a retrimis, luni, Guvernului o adresa in care precizeaza ca a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.
"Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei care a avut loc in data de 3 august 2012 cu privire la datele solicitate de Curtea Constitutionala, va aducem la cunostinta faptul ca prin adresa nr. 5305/ 3 august 2012 plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente actualizate, conform dispozitiilor art. 17, alin. 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu", se arata in adresa semnata de presedintele CCR, Augustin Zegrean, si trimisa premierului Victor Ponta.
Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca "reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari... in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului".
Dupa publicarea acestei adrese in Monitorul Oficial, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul nu va mai organiza mini-recensamantul pentru actualizarea listelor electorale.
Sursa AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<