O persoana fizica a trimis, prin e-mail, o plangere penala la Parchetul General, in care acuza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) de fals material in inscrisuri oficiale, in legatura cu adresa transmisa Guvernului si Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ''erori materiale'' din decizia privind listele electorale folosite la referendum.
Parchetul General a inregistrat plangerea penala, iar dosarul se afla in faza actelor premergatoare.
Curtea Constitutionala a Romaniei a retrimis, luni, Guvernului o adresa in care precizeaza ca a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.
"Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei care a avut loc in data de 3 august 2012 cu privire la datele solicitate de Curtea Constitutionala, va aducem la cunostinta faptul ca prin adresa nr. 5305/ 3 august 2012 plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente actualizate, conform dispozitiilor art. 17, alin. 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu", se arata in adresa semnata de presedintele CCR, Augustin Zegrean, si trimisa premierului Victor Ponta.
Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca "reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari... in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului".
Dupa publicarea acestei adrese in Monitorul Oficial, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul nu va mai organiza mini-recensamantul pentru actualizarea listelor electorale.
Sursa AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<