Copiii din invatamantul primar si gimnazial vor primi cate 450 de lei pentru achizitionarea de rechizite, carti si papetarie.
Un proiect de hotarare aflat in dezbaterea CGMB stabileste ca elevii vor putea deconta unele cheltuieli cu produsele scolare o singura data pe an, in baza unei dovezi a platii. Aceasta suma va fi acordata familiilor ale caror membri nu obtin un venit mai mare de 1900 de lei. Conform proiectului de hotarare, masura ar urma sa ajute la combaterea abandonului scolar.
In expunerea de motive semnata de primarul Gabriela Firea se arata ca, in Romania, 1,5 la suta dintre elevii din invatamantul primar si gimnazial renunta la scoala, iar 7,9 la suta dintre persoanele inscrise in institutiile postliceale parasesc sistemul de educatie. Tara noastra s-ar situa pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste parasirea timpurie a scolii.
„Abandonul scolar reprezinta o problema grava cu care se confrunta societatea contemporana, pentru ca in ziua de azi nu conteaza in ierarhii, nu e perceputa ca valoare in sine: atat copiii, cat si elevii nu mai considera scoala un viitor”, se arata in proiectul de hotarare.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Municipalitatea vrea sa previna abandonul scolar prin acordarea unui sprijin financiar in valoare de 450 de lei copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Suma ar urma sa se acorde o data pe an scolar (septembrie – iunie) celor care au un venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei. Banii ar reprezenta, de fapt, o decontare a cheltuielilor parintilor cu rechizitele copilului.
Astfel, pentru a beneficia de acesti bani, parintii trebuie sa transmita la dosarul de solicitare dovada platii in original, respectiv factura si bonul fiscal stampilat. Dovada platii trebuie sa provina de la furnizori autorizati, arata Primaria Capitalei. Parintii trebuie sa locuiasca in Bucuresti de cel putin sase luni sau sa aiba resedinta aici, iar copilul trebuie sa fie inscris la o scoala din Capitala.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri