Institutul National al Magistraturii va organiza, impreuna cu European Judicial Training Network – Reteaua Europeana de Formare Judiciara (in continuare, EJTN), si in 2014, programul de schimb de magistrati intre statele europene, informeaza INM-LEX.ro.
Acest program include mai multe tipuri de schimburi, precum stagiile in cadrul instantelor si parchetelor, schimburi de judecatori specializati in dolutionarea cauzelor de drept administrativ si schimburi de formatori.
Cateva detalii privind sectiunile programului:
1. Stagii in cadrul instantelor si parchetelor. Durata stagiilor este de doua saptamani (10
zile lucratoare). Stagiile se desfasoara la o instanta sau la un parchet intr-unul din statele participante.
In acest stagiu, magistratul, alaturi de un coordonator de stagiu din statul respectiv, participa la redactarea si efectuarea de acte procedurale, asista la sedinte de judecata si efectueaza vizite in instante, parchete sau alte institutii cu acitivitate jurisdictionala
2. Esential este si schimbul de judecatori specializati in solutionarea cauzelor de drept administrativ. Intrucat jurisdictia administrativa are o reglementare diferita in statele Europei, numarul de locuri alocat acestei categorii de magistrati se stabileste separat, in functie de numarul de locuri oferit de fiecare dintre statele membre EJTn care au o juridictie speciala in aceasta materie.
3. Schimbul de formatori intre diverse institutii de formare din Europa.
Mai multe informatii cu privire la programul de schimb intre autoritatile judiciare 2014 va sunt oferite pe site-ul INM-LEX.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<