Un draft al raportului MCV arata ca evaluarea Bulgariei va fi mult mai pozitiv fata de cea a Romaniei. Tara noastra a indeplinit doar 2 din cele 12 recomandari pe care ar fi trebuit sa le implementam pana acum.
Printre noile recomandari ale Comisiei Europene se numara: oprirea imediata a implementarii legilor Justitiei realizate de Comisia Iordache, precum si a ordonantelor de urgenta emise de Guvernul Dancila; stoparea implementarii Codului Penal si a Codului de Procedura Penala modificate; asumarea de catre Parlament si Guvern a recomandarilor Comisiei de la Venetia si GRECO (Grupul de State impotriva Coruptiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislatia din Justitie.
Citeste si:
De asemenea, potrivit draftului, CE va cere si relansarea procesului de numire a sefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experienta in lupta anticoruptie.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Portal Codul Muncii
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Executivul comunitar va mai recomanda ca avizul CSM in procedura de revocare si numire procurorilor sefi sa fie obligatoriu, si nu consultativ, cum este in acest moment.
In plus, raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare in justitie (MCV) va stipula clar ca Romania nu va scapa de acest mecanism, arata News.ro citand G4 Media.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri