Intrebare:
Am dobandit cetenia romana si am depus o cerere privind reintregirea familiei pentru sotia mea care este in Republica Moldova.
Cererea mi-a fost respinsa insa avocatul care m-a reprezentat nu mi-a dat nici un document, mi-a spus doar verbal ca a fost respinsa cererea.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa depun o noua cerere?
Care este procedura legala:
1 - pentru o cerere noua ce ar trebui sa contina dosarul?
2 - pentru a ataca decizia de respingere imi este necesara decizia? daca nu am nici numarul ei si nici copie ce se poate face?
3 - pot depune o noua cerere sau nu?
Raspuns: Pentru un raspuns corect ar trebui sa cunoastem concret ce tip de cerere ati depus, cerere pentru acordarea cetateniei sau cerere pentru obtinerea vizei de lunga sedere/viza de reintregirea familiei.
Daca dumneavoastra ati obtinut cetatenia romana, acest fapt nu are nici o consecinta asupra membrilor familiei dumneavoastra, conform art. 10 alin.3 din Legea 21/1991 republicata. Membrii de familie a persoanei care a dobandit cetatenia romana trebuie sa solicite acordarea cetateniei romane conform dispozitiilor Legii nr. 21/1991 republicata.
De aceea ne-am gandit ca probabil a fost depusa o cerere de acordare a vizei, cerere care a fost respinsa. In acest caz aveti nevoie de raspunsul scris prin care se comunica refuzul acordarii vizei, pentru a identifica motivul pentru care a fost respinsa cererea de acordare a vizei. Acordarea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei poate fi refuzata atunci cand solicitarea se intemeiaza pe o casatorie de convenienta constatata anterior sau cand se constata existenta unei stari de bigamie sau poligamie.
Cererea se aproba in cazul indeplinirii urmatoarelor conditii:
a. sa nu existe o stare de bigamie sau de poligamie;
b. solicitantul sa detina un spatiu de locuit considerat normal pentru o familie similara din Romania;
c. solicitantul sa posede mijloace de intretinere, pe langa cele necesare pentru propria intretinere potrivit legii, in cuantum corespunzator salariului minim net pe economie pentru fiecare membru de familie.
d. persoana pentru care se solicita reintregirea familiei indeplineste conditiile prevazute la art.6 alin.(1) lit. a), e) si h) din OUG nr. 194/2002 republicata si cu modificarile aduse prin Legea nr. 157/2011.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<