Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost dat publicitatii anuntul cu privire la selectia organizata pentru seminariile ERA -Participatory and Procedural Rights in Environmental Matters - 4-6 februarie 2015, Trier - 4-6 martie 2015, Varsovia.
"In contextul contractului-cadru "Cooperarea cu judecatorii nationali in domeniul dreptului mediului", ERA in colaborare cu Comisia Europeana organizeaza 2 seminarii in domeniul dreptului mediului cu tema Participatory and Procedural Rights in Environmental Matters. Agendele acestor doua actiuni de formare sunt identice. Scopul acestor seminarii este acela de a facilita schimbul de experienta intre judecatorii specializati in materia dreptului mediului din statele membre UE."
Agenda seminarului din februarie 2015
Agenda seminarului din martie 2015
Rezultatele selectiei:
Magistratii selectati de INM in vederea participarii la seminarul organizat in perioada 4-6 februarie 2015, la Trier (Germania) sunt urmatorii:
1. Iolanda Mihaela Pascaru, Tribunalul Vaslui
2. Adrian-Gabriel Dinescu, Judecatoria sectorului 4, Bucuresti
3. Iuliana Marilena Ciolca, Curtea de Apel Bucuresti.
Magistratii selectati de INM in vederea participarii la seminarul organizat in perioada 4-6 martie 2015, la Varsovia (Polonia) sunt urmatorii:
1. Oana – Maria Boureanu (Mihai), Curtea de Apel Brasov
2. Mihaela Lupsor, Tribunalul Brasov
3. Ioana Bradateanu, Tribunalul Iasi
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<