Va amintim faptul ca in perioada 26-27 februarie 2015, la Trier, in Germania va avea loc seminarul cu tema Countering trafficking in human beings in the private sector.
"In cadrul acestui seminar vor fi supuse dezbaterilor probleme privind rolul sectorului privat in identificarea victimelor traficului de fiinte umane si protectia acestora, aspecte de noutate privind raspunderea penala a persoanelor juridice in aceasta materie, sanctiunile aplicabile, modalitatile de recunoastere a potentialelor victime, exploatarea victimelor pentru munca fortata, inspectia locurilor de munca etc. Vor fi incurajate interactivitatea si schimbul de experienta intre participanti.", se precizeaza in cadrul anuntului publicat pe site-ul INM.
Recent, pe site-ul INM au fost publicate rezultatele selectiei.
Magistratii selectati de INM in vederea participarii la acest seminar sunt urmatorii:
1. Lita Marius Gabriel – Curtea de Apel Brasov;
2. Arghir Gianina Cristina – Inalta Curte de Casatie si Justitie;
3. Negrea Roxana Andreea – Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi;
4. Ghigheci Costel Cristinel - Curtea de Apel Brasov;
5. Zaharia Marinela – DIICOT;
6. Badescu Monica Ioana – Tribunalul Timis;
7. Mina Andreea Cristina - Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti;
8. Constantinescu Mariana - Curtea de Apel Bucuresti;
9. Borcoman Catalin – DIICOT;
10. Matache Daniela – Tribunalul Vrancea.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<