Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii a fost dat publicitatii Comunicatul de presa privind rezultatul alegerilor pentru functia de presedinte si pentru functia de vicepresedinte a Consiliului Superior al Magistraturii.
"Astazi, 6 ianuarie 2015, in cadrul sedintei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales in functia de presedinte al Consiliului domnul judecator Marius Badea Tudose, membru ales.
In functia de vicepresedinte al Consiliului a fost ales domnul Bogdan Gabor, membru ales.", se precizeaza in cadrul comunicatului de presa privind rezultatul alegerilor pentru functia de presedinte si pentru functia de vicepresedinte a Consiliului Superior al Magistraturii.
Potrivit art. 24 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliului Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare:
„ (1) Consiliul Superior al Magistraturii este condus de presedinte, ajutat de un vicepresedinte, alesi dintre judecatorii si procurorii prevazuti la art. 3 lit. a), care fac parte din sectii diferite, pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit.
(2) Presedintele si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt alesi de plen, in prezenta a cel putin 15 membri ai Consiliului, cu votul majoritatii membrilor acestuia.”
sursa: Consiliul Superior al Magistraturii
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<