Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc a declarat miercuri la Sighisoara ca doreste sa convinga Comisia Europeana sa aloce fonduri europene in vederea construirii de noi penitenciare.
Conform Ministrului Justitie, aceasta masura este necesara in conditiile in care Romania nu isi permite o astfel de investitie.
Ministrul Justitiei a declarat ca si omologul sau italian urmareste aceleasi demersuri, de a obtine finantare europeana pentru construirea de penitenciare.
Unul dintre motivele ce fundamenteaza aceasta cerere este faptul ca Romania si Italia se afla pe primele doua locuri in ceea ce priveste numarul de condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), referitor la conditiile improprii de detentie.
'Noi nu suntem atat de ambitiosi incat sa ne gandim ca putem sa construim un penitenciar in Romania, desi suntem cu un deficit de cel putin 10.000 de locuri, suntem in continuare pe locul I la condamnari CEDO pentru lipsa conditiilor de detentie. Ca sa construim un penitenciar suma se ridica undeva la 80-100 milioane de euro, cu acesti bani construim cel putin 5-6 sedii de instante.
De aceea sper ca si pentru penitenciare sa putem accesa fonduri europene si am facut un apel la omologul meu italian, Italia se afla pe locul doi la condamnarile CEDO la lipsa conditiilor din penitenciare, si am convenit sa facem un demers comun catre Comisia Europeana pentru a atrage atentia, daca vrem sa discutam serios de drepturile omului, daca vrem sa respectam cu adevarat niste standarde, e nevoie de investitii serioase, de investitii masive, pe care statul roman nu le poate face in momentul de fata, tot asa cum nici statul italian nu le poate face in momentul de fata', a afirmat Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.
sursa: Agerpres.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<