Sanctiuni drastice propuse de MIRA
Subiectul inepuizabil si controversat al coruptiei din Romania este din nou in prim-plan. Recent, a fost publicat sondajul efectuat de Directia Generala Anticoruptie prin care s-au descoperit si cauzele care fac acest fenomen sa se extinda, in special in randul angajatilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative.
Sondajul nu mai pune in evidenta parerea cetatenilor despre acest fenomen ci, dupa cum vom vedea, angajatii MIRA sunt cei care si-au putut arata nemultumirile. Rezultatele releva cum coruptia este generata de salariile mici, de promovarile bazate pe pile si de influenta politicului in sistem. Peste 80% dintre angajatii MIRA sunt de parere ca daca ar avea mai multi bani ar fi mai putin tentati sa primeasca asa numita “spaga”.
Chiar daca la prima vedere am spune ca salariile influenteaza coruptia, stim cu totii ca acestea nu sunt, cel putin in anumite cazuri, tocmai neglijabile. In concluzie, indiferent de factorii care influenteaza intr-o anumita masura fenomenul, personalul MIRA ar trebui sa adopte o alta gandire vizavi de coruptie. Mai mult, se pare ca una dintre solutiile propuse chiar de personalul Ministerului de Interne si Reformei Administrative ar fi sanctionarea drastica a celor ce vor fi acuzati de fapte de coruptie.
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Asteptam si opiniile dumneavoastra in legatura cu subiectul editorialului de mai sus, pe adresa infojuridic@rs.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri