Cererile de reexaminare ale presedintelui Traian Basescu privind modificarile la Codul Fiscal, care reglementeaza neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei, cota de TVA redusa pentru alimentele de baza si cea privind includerea in salariul de baza a stimulentelor pentru personalul Ministerelor Finantelor respectiv cel al Muncii, au fost respinse de comisia senatoriala pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.
Secretarul comisiei, liberalul Vasile Mustatea a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca toate cele trei cereri de reexaminare au fost respinse, la paritate de voturi.
"Am considerat - ma refer la noi, reprezentantii Opozitiei - ca, cel putin in cazul celei de a treia cereri de reexaminare, aceasta este neintemeiata deoarece atat ministrul Finantelor, cat si premierul au acceptat includerea acestor stimulente in salariul de baza in cadrul negocierilor cu reprezentantii salariatilor", a precizat Mustatea.
Presedintele Traian Basescu a solicitat reexaminare legii initiate de deputatul PDL Mircea Giurgiu, prin care se majoreaza plafonul neimpozabil asupra veniturilor din pensii de la 1.000 de lei, cat este in prezent, la 2.000 de lei, argumentand ca aceasta modificare nu este oportuna, ducand la scaderi si dezechilibre bugetare si majorarea deficitului.
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Portal Codul Muncii
Aceleasi motive au fost invocate si in cererea de reexaminare a Legii initiate de mai multi senatori si deputati PSD, care prevede aplicarea unei cote reduse, de 5% de TVA pentru produsele alimentare de baza. In documentul transmis de presedinte se mai invoca si faptul ca, in contextul cresterii cotei de TVA la 24% "o noua modificare a cotei de TVA va duce la lipsa de predictibilitate fiscala, cresterea costurilor administrarii sistemelor operatorilor economici, ceea ce va duce, in mod direct, la scaderea increderii investitorilor si a ratingului de tara".
Cele trei Rapoarte urmeaza sa fie dezbatute in plenul Senatului, care este prima camera sesizata cu cererile de reexaminare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri