Senatul a votat impotriva modificarii Legii nr. 227/2015 a Codului Fiscal.
Daca proiectul de modificare a Legii nr. 227/2015 a Codului Fiscal era adoptat, atunci fiecare persoana fizica majora din Romania putea cumpara un singur automobil second-hand o data la doi ani pentru folosinta proprie. Legislatia din Romania nu prevede in momentul de fata o astfel de impunere.
In plus, propunerea legislativa mai arata ca doar persoanele juridice pot sa achizitioneze masini din strainatate si sa le revanda pe teritoriul Romaniei.
Conform expunerii de motive, masurile pe care proiectul le propunea aveau ca scop "o colectare mai eficienta a impozitelor la bugetul de stat si eliminarea operatiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achizitionate in spatiul intracomunitar si revandute in Romania".
Citeste si:
In ultimii ani, inmatricularile masinilor achizitionate la mana a doua au inregistrat cresteri fabuloase. Pe de cealalta parte, parcul national auto insumeaza doar 1,7% masini noi fata de media europeana de 5,4%.
Respingerea acestui proiect in Senat inseamna ca romanii vor putea sa-si achizitioneze de oriunde doresc, oricate masini second-hand vor sa aiba in proprietate. Chiar si asa, ar fi bine sa nu uitati de recentele modificari aduse Codului Rutier.
Desi proiectul a fost respins, iar prevederile sale nu vor modifica Legea nr. 227/2015 a Codului Fiscal, acesta va ajunge la vot si in Camera Deputatilor.
250 Modele Fise de Post
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
S-ar putea sa te intereseze si: Noul Cod Fiscal 2018 cu ultimele modificari!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri