Un proces lung
Cu totii ne plangem despre durata, uneori exagerata, a proceselor in care ne cautam dreptatea, in litera si spiritul legii. Cetatenii de rand nu au reusit insa, timp de aproape doua decenii, sa ii convinga pe cei care fac legile sa adopte niste reguli mai clare in ceea ce priveste durata unui proces. Este o utopie principul celeritatii din procesul penal, spre exemplu. Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
De curand insa, o persoana importanta din peisajul politic, cel care ar fi putut sa initieze anumite reguli de maniera celor exprimate mai sus, a intrat in tenebrele dosarelor penale aflate pe rolul instantelor de judecata romanesti. Fostul prim-ministru al Romaniei, Adrian Nastase, membru al partidului PSD, a fost trimis in judecata de catre Directia Generala Anticoruptie. Acesta a sosit miercuri la instanta Curtii Supreme fiind invinuit in dosarul "Trofeul calitatii in constructii". Bineinteles ca politicianul sustine ca acest proces este o ticalosie semnata de Traian Basescu si Daniel Morar. Fostul premier a mai mentionat ca in acest dosar sunt citati nu mai putin de 972 de martori, care ar intinde procesul pe circa noua-zece ani.
Cine stie ce se poate intampla in toti acesti ani? Unde mai este principiul celeritatii in procesul penal? Intrebari la care doar timpul va raspunde si probabil va rezolva si problemele din sistemul judiciar romanesc pentru ca politicienii cu siguranta nu vor grabi pasul.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri