Recent, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea definitiva la 23 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav in cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofiter MApN.
Acesta a fost gasit vinovat de ucirea unui taximetrist in anul 1995, noteaza Agerpres.
Aceeasi sursa mentioneaza faptul ca acesta este unul dintre cele mai controversate cazuri din istoria justitiei penale din Romania.
Mihai Moldoveanu sustine in continuare ca este nevinovat si a recurs la depunea unei reclamatii la CEDO, care s-a concretizat in proces castigat impotriva statului roman, dovedindu-se faptul ca inculpatul nu a avut parte de un proces echitabil.
Cazul documentat de justitie arata ca in seara zilei de 31 octombrie 1995, Mihai Moldoveanu, impreuna cu doi prieteni, Gabriela Rotariu si Georgica Honciuc, au incercat sa jefuiasca un taximetrist. Acesta a scapat si a chemat Politia.
In apropierea locului unde cei trei au incercat sa comita actul, a fost descoperit cadavrul unui alt taximetris, ucis cu 20 de lovituri de cutit.
Mihai Moldoveanu a fost inculpat pentru uciderea taximetristului si arestat in ianuarie 2006. Dupa doi ani de proces, Tribunalul Bihor l-a condamnat pe acesta la 25 de ani de inchisoare.
Mihai Moldoveanu a facut apel impotriva condamndarii si a castigat, cu achitare in mai 1999, la Curtea de Apel Oradea. Procurorii au facut recurs, admis la finalul anului 2000 de ICCj, revenindu-se la condamnarea de 25 de ani de inchisoare.
Mihai Moldoveanu a dat in judecata statul roman la CEDO, intrucat nu ar fi avut parte de un proces echitabil. Dupa 11 ani de asteptare, in iunie 2012, CEDO a decis ca statul roman a incalcat dreptul lui Mihai Moldoveanu la un proces echitabil.
In baza hotararii CEDO, s-a declansat procedura revizuirii iar Mihai Moldoveanu a fost eliberat pe data de 6 noiembrie 2012.
Recursul a fost reluat la ICCJ. Instanta l-a condamnat din nou pe Mihai Moldoveanu la 23 de ani de inchisoare.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<