Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiune in evacuare a
chiriasului ca urmare a
expirarii termenului locatiunii


INSTANTA1)  ......................


                                                Domnule Presedinte,


Subsemnatul  ......................................,  domiciliat  in  ..................................,  str.  .............................. nr. ......, etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................., reprezentat prin avocat ................................................., cu sediul  profesional  in  ...........................,  str.  ..........................  nr.  .........,  bloc  ......,  scara  .....,  etaj  ...., apart. ....., sector/judet ........................................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul ...................., cu   domiciliul in ..........................., str. ................................... nr. ....., bloc ........, etaj ......., apart. ....., sector/judet .............., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta2):

1. sa evacuati paratul din imobilul inchiriat, proprietatea subsemnatului situat in .........................., str. ................................... nr. ...., bloc ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere intervenit intre parti;
2. sa obligati paratul la plata sumei de ......... lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin lipsa de folosinta a imobilului, proprietatea personala a subsemnatului.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati paratul sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.


MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:

IN FAPT3):
Subsemnatul ..................., am incheiat la data de ................, un contract de inchiriere/locatiune cu


                      DOMNULUI PRESEDINTE AL4)........................................

1. Competenta materiala a instantei apartine judecatoriei. Instanta competenta teritorial este fie cea comuna de la domiciliul paratului (art. 5 Cod procedura civila), fie cea prevazuta in art. 10 alin. (1) pct. 2 – instanta locului unde se afla imobilul.
2. Se arata, in conformitate cu dispozitiile art. 112 pct. 3 Cod procedura civila, obiectul cererii, iar in situatia in care acesta este evaluabil in bani, se indica in vederea timbrarii si valoarea lui dupa pretuirea reclamantului. Pentru identificarea imo- bilelor se va arata comuna si judetul, strada si numarul, iar in lipsa, vecinatatile, etajul si apartamentul, sau, daca imobilul este inscris in cartea funciara, numarul de carte funciara si numarul topografic. Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante (art. 969 Cod civil). Potrivit art. 1074-1077, reclamantul, parte contractanta, poate sa ceara in instanta obligarea paratului de a da, a face sau a nu face ceva, reclamantul-creditor putand obliga paratul debitor la plata unor daune moratorii cu rol de a compensa prejudiciul cauzat prin intarzierea executarii obligatiei, fara insa a inlocui aceasta executare, cat si orice alte despagubiri stabilite conventional de catre parti prin contractul incheiat.
3. Se vor indica motivele de fapt pe care se intemeiaza cererea si care-l determina pe reclamant sa ceara concursul justitiei, justificand si argumentand demersul justitiar.
4. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cauza.
 

paratul ................., privind spatiul proprietatea subsemnatului, situat in ..............., str. ....................... nr. ...., bloc ..., etaj ...., apart. ....., sector/judet ................ .
Noi, partile, am convenit ca durata a contractului o perioada de ..... luni/ani, cu incepere din data de ............ pana la data de .............. .
Desi durata contractului a expirat si intre parti nu a intervenit nici o prelungire conventionala a acestuia, paratul refuza sa paraseasca locuinta inchiriata si de asemenea refuza sa achite orice suma de bani pentru folosinta imobilului.
Avand in vedere cele de mai sus si imposibilitatea subsemnatului de a solutiona pe cale amiabila aceasta situatie care imi creeaza prejudicii, va rog sa admiteti actiunea subsemnatului, sa dispuneti evacuarea paratului din imobilul proprietatea mea personala, cu obligarea acestuia la plata sumei de ...... lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin fapta sa ilicita.
Cu cheltuieli de judecata (taxa de timbru, timbru judiciar, onorariu avocat etc.).

IN DREPT:

Imi  intemeiez  prezenta  pe  dispozitiile  art.  82  coroborat  cu  112  si  urm.  Cod  procedura  civila, art. 274 Cod procedura civila si art.1)  ... .
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri. Solicit de asemenea sa dispuneti citarea paratului la interogatoriu.

Depun  prezenta  in  doua  exemplare,  dintre  care  un  exemplar  pentru  instanta  si  celalalt  pentru comunicare paratului.

ANEXEZ2):

1. .............................................. .
2. Contractul de inchiriere.
3. Dovada corespondentei initiate de subsemnat intre parti.
4. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ...... .
5. Taxa de timbru judiciar in cuantum de ......... si timbru judiciar ....... .


 
                                                     SEMNATURA


1. Se indica textul de lege ce indreptateste reclamantul la admiterea actiunii: art. ... din contractul de inchiriere coroborat cu art. 1436 Cod civil.
2. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere atatea copii cate parti sunt, alaturi de inscrisurile rezervate instantei; copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul. Se va putea de asemenea depune doar o  parte  a  unui  inscris  relevanta  in  cauza,  instanta  insa  putand  dispune  infatisarea  inscrisului  in  intregime.  Daca inscrisurile sunt scrise intr-o limba straina sau cu litere vechi se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 21 August 2006
Autor: valip
Votati articolul "":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI