In perioada 26-27 martie 2015, in Bucuresti, va avea loc programul de formare continua 2015 - Drept Administrativ.
Iata temele ce vor fi dezbatute in cadrul programului de formare continua, conform agendei:
Joi, 26 martie 2016
Controlul de legalitate efectuat de Prefect asupra actelor emise de autoritatile publice locale; solutii din practica judecatoreasca;(Regimul juridic al deciziilor emise in baza Legii nr.10/2001-aspecte practice);
Probleme procedurale privind aplicarea OUG nr.66/2011, in ceea ce priveste sanctiunile financiare aplicate in legatura cu obtinerea si utilizarea fondurilor europene.
Probleme aparute in practica instantelor de contencios administrativ in materie fiscala;(TVA; Inspectie fiscala, Timbru de mediu; procedura fiscala, etc.);
Aspecte de procedura ivite cu ocazia solutionarii litigiilor legate de refuzul de emitere a diplomelor de licenta, de catre Universitatea „Spiru Haret” si Ministerul Educatiei Nationale; (consecinte pe planul functiei publice)
Probleme procedurale ivite urmare a modificarilor aduse Legii nr.554/2004, prin raportare la dispozitiile NCPC. (exceptia de nelegalitate; art.24-25 din Legea nr.554/2004, caile de atac, apelul, recursul, revizuirea, ordonanta presedintiala in anumite materii, etc.
Consecinta a pronuntarii unor Decizii de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, cu privire la raspunderea magistratilor, legile de reparatie, decrete ale Presedintelui Romaniei.
Alte aspecte si probleme de drept ridicate de participanti.
Vineri, 27 martie 2015
Fiscalitate. Aspecte de drept al Uniunii Europene desprinse din intrebarile preliminare adresate de instantele de contencios administrativ instantelor Uniunii Europene. Principiul autonomiei procedurale. Limite: principiile efectivitatii si echivalentei.
Fonduri UE. Aspecte de drept al Uniunii Europene desprinse din intrebarile preliminare adresate de instantele de contencios administrativ instantelor Uniunii Europene. Corectii financiare. Aspecte de drept material si aspecte de drept procesual.
Taxele auto. Jurisprudenta CJUE in materia taxelor auto. Cereri solutionate si cereri pendinte. Dificultati practice.
Detalii privind agenda completa si lista de participanti aici
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat are norma de lucru de 8 ore/luna si lucreaza in fiecare luni si marti a fiecarei saptamani. In contractul individual de munca are 21 zile de concediu de odihna/an. In luna noiembrie a efectuat 5 zile de concediu de odihna. Cum trebuie sa para in pontaj? Care este calculul corect al indemnizatiei de concediu de odihna? Cum ar trebui sa fie introduse zilele de concediu de odihna in programul de salarii daca are norma de 8 ore/luna? Care ar fi baza legala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Exista posibilitatea ca angajatorul sa compenseze timpul suplimentar de munca in luna in care a fost efectuat? Avand in vedere prevederile legislative: Art. 122. 1 Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 90 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. 2 In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru. Art. 123. 1 In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<