In perioada 26-27 martie 2015, in Bucuresti, va avea loc programul de formare continua 2015 - Drept Administrativ.
Iata temele ce vor fi dezbatute in cadrul programului de formare continua, conform agendei:
Joi, 26 martie 2016
Controlul de legalitate efectuat de Prefect asupra actelor emise de autoritatile publice locale; solutii din practica judecatoreasca;(Regimul juridic al deciziilor emise in baza Legii nr.10/2001-aspecte practice);
Probleme procedurale privind aplicarea OUG nr.66/2011, in ceea ce priveste sanctiunile financiare aplicate in legatura cu obtinerea si utilizarea fondurilor europene.
Probleme aparute in practica instantelor de contencios administrativ in materie fiscala;(TVA; Inspectie fiscala, Timbru de mediu; procedura fiscala, etc.);
Aspecte de procedura ivite cu ocazia solutionarii litigiilor legate de refuzul de emitere a diplomelor de licenta, de catre Universitatea „Spiru Haret” si Ministerul Educatiei Nationale; (consecinte pe planul functiei publice)
Probleme procedurale ivite urmare a modificarilor aduse Legii nr.554/2004, prin raportare la dispozitiile NCPC. (exceptia de nelegalitate; art.24-25 din Legea nr.554/2004, caile de atac, apelul, recursul, revizuirea, ordonanta presedintiala in anumite materii, etc.
Consecinta a pronuntarii unor Decizii de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, cu privire la raspunderea magistratilor, legile de reparatie, decrete ale Presedintelui Romaniei.
Alte aspecte si probleme de drept ridicate de participanti.
Vineri, 27 martie 2015
Fiscalitate. Aspecte de drept al Uniunii Europene desprinse din intrebarile preliminare adresate de instantele de contencios administrativ instantelor Uniunii Europene. Principiul autonomiei procedurale. Limite: principiile efectivitatii si echivalentei.
Fonduri UE. Aspecte de drept al Uniunii Europene desprinse din intrebarile preliminare adresate de instantele de contencios administrativ instantelor Uniunii Europene. Corectii financiare. Aspecte de drept material si aspecte de drept procesual.
Taxele auto. Jurisprudenta CJUE in materia taxelor auto. Cereri solutionate si cereri pendinte. Dificultati practice.
Detalii privind agenda completa si lista de participanti aici
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<