Pe site-ul Institutului National al Magistraturii a fost publicat anuntul cu privire la organizarea seminarului in materia dreptului familiei - cooperare judiciara "Eu Cross-border divorce proceedings: fostering mutual understanding and enhanced cooperation".
Seminarul va avea loc in perioada 16-17 iunie 2014, la Cracovia, Polonia.
Seminarul se va desfasura in limba engleza
Seminarul este organizat de National School of Judiciary and Public Prosecution Krakow.
"Scopul seminarului este acela de a oferi magistratilor posibilitatea de a-si imbogati cunostintele referitoare la cooperarea judiciara in materia dreptului familiei. Seminarul se adreseaza in special judecatorilor specializati in solutionarea cauzelor civile. In cadrul acestei sesiuni de formare se vor pune in discutie urmatoarele aspecte: drept comparat in materie -aspecte de drept material si procesual, particularitati ale dreptului national, regimuri matrimoniale si obligatii de intretinere, competenta, regimul bunurilor matrimoniale, legea aplicabila, instrumente europene (Regulamentele Brussels II bis si Roma III). Pe parcursul seminarului va fi incurajat schimbul de idei intre participanti prin organizarea unor grupuri de lucru.", se arata in cadru anuntului de seminar publicat pe site-ul Institutului National al Magistratilor.
Seminarul se adreseaza in mod special judecatorilor care au in competenta solutionarea cauzelor in materia dreptului familiei cu element de extraneitate, conform anuntului.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU INSCRIERE
- CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba romana;
- scrisoare de intentie – limba romana;
- certificat de competenta lingvistica – limba engleza (in masura in care candidatul poseda un astfel de certificat);
- avizul colegiului de conducere al instantei sau parchetului la care acestia isi desfasoara activitatea, iar in caz de urgenta, avizul presedintelui sectiei/procurorului sef sectie in care judecatorul sau procurorul isi desfasoara activitatea sau, daca nu exista sectii, avizul conducatorului instantei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile si obligatiile persoanelor trimise in misiune temporara in strainatate de catre Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri, precum si pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotararea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).
Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail maria.scarlat@inm-lex.ro
Inscrierile se efectueaza pana la data de 28 mai 2014, ora 14.00
Mai multe detalii sunt disponibile pe
site-ul Institutului National al Magistraturii.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<