Institul National al Magistraturii informeaza asupra organizarii seminarului in materia dreptului concurentei "Abuse of Dominance - Basic Economic and Legal Concepts”.
Perioada de desfasurare a acestui seminar este de 14-15 februarie 2014, in Ungaria, Budapesta. Limba in care se va sustine seminarul este limba engleza iar seminarul este organizat de catre Gazdasági Versenyhivatal (GVH, Hungarian Competition Authority) prin intermediul OECD-GVH Regional Centre for Competition in Budapest (Ungaria) (RCC).
Seminarul “Abuse of Dominance - Basic Economic and Legal Concepts” se adreseaza judecatorilor care doresc sa isi imbogateasca cunostintele in materia dreptului concurentei. In mod special, acest seminar se adreseaza magistratilor cu mai putina experienta in aceasta materie, accentul cazand pe conceptul de abuz de pozitie dominanta.
Seminarul de fata nu va necesita taxa de participare, costurile fiind acoperite din fonduri UE si GVH.
Numar de locuri: Organizatorii au alocat cate un loc pentru magistratii din fiecare stat, cu posibilitatea de suplimentare a locurilor, anunta Institutul National al Magistraturii.
Care sunt documentele necesare pentru inscriere? Aveti nevoie de formular de inscriere completat, de CV -cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba romana.
Mai mult, va este necesara scrisoare de intentie in limba romana si certificat de competenta lingvistica – limba engleza, daca detineti un astfel de certificat in posesie.
Criteriile de selectie pentru candidatii romani, selectia fiind efectuata de catre INM:
- relevanta programului pentru activitatea profesionala a magistratului candidat/specializarea ceruta pentru curs;
- neparticiparea recenta la alte forme de pregatire internationala;
- posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregatire.
Mai multe detalii va sunt oferite aici, alaturi de formularul de inscriere >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<