Cerere de perimare
INSTANTA1) ......................
DOSAR NR. ....../ ................
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ..........................., domiciliat in2) ....................................., str. ......
nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................................., reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in ........................., str. ............................ nr. ......, bloc ......, scara .........., etaj ........., apart. ........., sector/judet ..........................................., parat3) in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. .........../......, urmare cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul ......................, domiciliat in .........................., str. ....................... nr. ...., bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........................, in conformitate cu dispozitiile art. 247 Cod procedura civila, formulez prezenta
CERERE DE PERIMARE4)
a5) ................................................ si va solicit, pentru termenul ce-l veti acorda, sa dispuneti citarea de urgenta a tuturor partilor, si intocmirea de catre grefa instantei a unei dari de seama asupra actelor de procedura in legatura cu perimarea.
MOTIVELE PREZENTEI CERERI:
IN FAPT:
Subsemnatul am .............................................................................................. .
La data de ...................................... ar fi trebuit sa ...................................................................... .
DOMNULUI PRESEDINTE AL6) .............................
1. Se indica instanta care judeca si actiunea principala, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Daca paratul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Oricare dintre parti, atat reclamantul sau paratul, cat si intervenientii, chematii in garantie, persoane fizice sau juridice poate sa inainteze o astfel de cerere.
4. Perimarea poate fi invocata atat pe cale de actiune, cat si pe cale de exceptie, in camera de consiliu sau in sedinta publica. Perimarea cererii de chemare in judecata nu poate fi invocata pentru prima oara in instanta de apel.
5. A cererii de chemare in judecata, a contestatiei, a apelului, recursului etc.
6. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea (vezi supra).
Intrucat de la aceasta data a trecut mai bine de 1 an fara ca partile sa staruie in judecata1), va solicit sa constatati ca ............................................. s-a perimat de drept, asa incat va solicit sa pronuntati o hotarare2) de constatare a perimarii ce va atrage ineficacitatea actelor de procedura efec- tuate pana in prezent in fata acestei instante.
IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 si art. 248-254 Cod procedura civila.
In dovedirea cererii inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii probei cu inscrisuri – pe care le depun instantei certificate conform cu originalul.
Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare .
ANEXEZ3):
1. ............................................ .
2. Imputernicirea avocationala si contactul de asistenta juridica nr. ............. .
3. ............................................ .
SEMNATURA
1. Perimarea reprezinta o sanctiune civila datorata partii care din culpa a lasat in nelucrare un proces timp de un an in materie civila, 6 luni in materie comerciala. Partea nu se socoteste in vina in situatia in care actul urma sa fieindeplinit din oficiu. Perimarea nu curge cat timp, fara vina partii, cererea nu a ajuns la instanta competenta sa o judece sau nu se poate fixa termen de judecata, in cazurile de suspendare intemeiate pe dispozitiile art. 244 Cod pro- cedura civila, sau in cazul in care partea interesata este impiedicata de a starui in judecata din pricina unor imprejurari mai presus de vointa sa. Perimarea se constata din oficiu sau la cererea partii interesate.
2. Hotararea care constata perimarea este supusa recursului in termen de 5 zile de la pronuntare, iar daca instanta con- stata ca perimarea nu a operat, pronunta o incheiere care poate fi atacata o data cu fondul procesului.
3. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca fiind identice cu originalul.
|