Articolul 1
Valoarea sumelor destinate serviciilor silvice (Vtss) se calculeaza cu formula:
Vtss = Vss x SpSp - suprafata pentru care se asigura serviciile silvice - ha;
Vss = [(Smbe x 12/Smc) + Ca x 12/Smc] x 145%;
Vss - contravaloarea serviciilor silvice/an/ha - lei;
Smbe - salariul mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica pentru luna decembrie a anului precedent efectuarii serviciilor silvice - lei;
Smc*) - suprafata medie a unui canton silvic, respectiv:
400 ha in zona de campie; se incadreaza terenurile forestiere cu altitudine de maximum 300 m;
700 ha in zona de deal; se incadreaza terenurile forestiere cu altitudine cuprinsa intre 301 si 800 m;
1. 100 ha in zona de munte; se incadreaza terenurile forestiere cu altitudine > de 800 m;
Ca - valoare cote angajator aferente Smbe - lei;
45% - cheltuieli indirecte
*) La calculul suprafetei medii a unui canton silvic se are in vedere echivalenta pe forme de relief, iar la incadrarea pe forme de relief se ia in calcul altitudinea maxima, atunci cand aceasta este variabila.
Articolul 2
(1) Ocolul silvic nominalizat intocmeste cererea de decontare si fisa de calcul al sumelor pentru asigurarea serviciilor silvice, al carei model este prevazut in tabelul nr. 1 la prezenta metodologie, semnate de seful ocolului silvic.
(2) Seful ocolului silvic transmite structurii teritoriale de specialitate a autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura cererea de decontare si fisa de calcul al sumelor pentru asigurarea serviciilor silvice, in vederea decontarii, trimestrial, in primele 15 zile ale trimestrului urmator.
Articolul 3
(1) Structura teritoriala de specialitate a autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura verifica documentele prevazute la art. 2 alin. (2) in termen de maximum 15
zile lucratoare de la data primirii acestora si, in situatia in care sunt conforme, procedeaza astfel:
a) inspectorul-sef avizeaza fisa de calcul;
b) intocmeste decontul justificativ privind acordarea alocatiilor bugetare proprietarilor de paduri in vederea gestionarii durabile a fondului forestier, potrivit modelului prevazut in tabelul nr. 2 la prezenta metodologie;
c) transmite documentele prevazute la lit. a) si b), centralizat pe ocoale silvice si pe unitati administrativ-teritoriale, cu adresa de inaintare, catre structura coordonatoare din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
(2) In situatia in care structura teritoriala de specialitate a autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura constata neconformitati in documentele prevazute de art. 2 alin. (2), solicita ocolului silvic care asigura serviciile silvice clarificari, informatii sau documente suplimentare, dupa caz, returneaza pentru refacere sau respinge motivat documentatia depusa, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la data primirii acesteia.
Articolul 4
Structura teritoriala de specialitate a autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura transmite catre structura coordonatoare din cadrul acesteia urmatoarele:
a) cererea de decontare;
b) fisa de calcul al sumelor pentru asigurarea serviciilor silvice, intocmita de ocolul silvic nominalizat care efectueaza serviciile silvice, avizata de structura teritoriala de specialitate a autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura;
c) formularul de decont justificativ privind acordarea alocatiilor bugetare proprietarilor de paduri in vederea gestionarii durabile a fondului forestier.
Articolul 5
(1) Structura coordonatoare din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura verifica documentele prevazute la art. 4 si le transmite, pentru realizarea deconturilor aferente, directiei care gestioneaza bugetul din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, in termen de 30 de zile de la data primirii acestora.
(2) Un exemplar, in copie, al documentelor prevazute la art. 4 se pastreaza si de catre structura coordonatoare din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
Articolul 6
(1) Directia care gestioneaza bugetul din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura primeste si analizeaza documentatia si transmite platile catre structura teritoriala de specialitate a autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, competenta teritorial, care efectueaza platile catre ocoalele silvice care asigura serviciile silvice, in conditiile legii.
(2) Documentele prevazute la art. 5, actele de decontare si de evidenta a cheltuielilor efectuate din alocatiile bugetare pentru administrare sau servicii silvice se indosariaza distinct si se inregistreaza in conturi separat de orice alte cheltuieli.
(3) Platile efectuate din alocatiile bugetare sunt supuse controlului financiar preventiv, potrivit reglementarilor legale in vigoare.
REVINO LA CUPRINS DAND CLICK AICI: CODUL SILVIC 2024.