Senatul a votat un proiect care modifica Legea nr. 1/2000. Prin acest act Biserica Ortodoxa Romana (BOR) primea peste 650.000 de ha de padure care nu le-au apartinut niciodata. Deputatii, insa, refuza infaptuirea acestui lucru.
E-Juridic va relata in prima parte a acestui an despre intentia unor parlamentari din Suceava si a fostului sef al PSD, Liviu Dragnea, de a improprietari BOR cu peste 650.000 de ha de padure. In acel material va promisesem ca vom reveni cu actualizari, imediat ce acestea vor fi disponibile. Ei bine, procesul legislativ a continuat si avem o serie de noutati de analizat.
Dupa ce senatorii au fost de acord cu propunerea sustinuta de seful PSD si initiata de cativa parlamentari suceveni, deputatii primeau rolul decizional.
Propunerea de act normativ a fost trimisa pentru aviz la Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale si Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului, iar raportul de adoptare sau respingere trebuia intocmit de Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice si Comisia juridica, de disciplina si imunitati.
Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului a oferit un aviz favorabil proiectului de lege, in timp ce Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale a dat un aviz negativ.
Printr-un raport comun, Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice si Comisia juridica, de disciplina si imunitati resping acordarea de 650.000 de ha catre BOR.
"In urma examinarii proiectului de lege si a opiniilor exprimate, membrii Comisiei juridice, de disciplina si imunitati si ai Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice au hotarat, cu majoritate de voturi respingerea proiectului de Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu amendamente respinse, din urmatorul motiv:
Parcursul legislativ al proiectului nu se opreste aici, intrucat plenul Camerei Deputatilor trebuie sa voteze acum asupra raportului comun intocmit de cele doua Comisii. Pentru ca proiectul de act normativ sa nu ajunga pe masa Presedintelui Romaniei pentru promulgare este nevoie de adoptarea acestei hotarare luate de ambele Comisii. In cazul in care plenul Camerei Deputatilor respinge raportul intocmit, atunci proiectul de lege va ajunge la promulgare.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Memorator Gramatica Gimnaziu
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Textul a fost inclus pe ordinea de zi inca din 14 octombrie, dar nu s-a discutat in plen.
Pentru a vedea decizia deputatilor, va trebui sa asteptam votul final.
Detalii complete despre aceasta initiativa puteti gasi AICI!
In momentul in care vor fi noutati, vom reveni cu actualizari.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri