Ministrul Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu, a demisionat joi din functie, a precizat presedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a mai precizat ca Daniel Chitoiu va ocupa functia de secretar general in partid, pentru a se implica in campania electorala, informeaza Agerpres.
"Suntem (...) intr-un moment de organizare si reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem si ramanem o echipa in care ne distribuim si ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat si impreuna cu viceprim ministru si ministru, vicepresedinte al partidului, Daniel Chitoiu (...) a decis sa puna capat experientei si activitatii din fruntea Ministerului de Finante si Guvern", a subliniat Crin Antonescu.
Crin Antonescu a declarat ca Daniel Chitoiu va ocupa in PNL functia de secretar general interimar.
De asemenea, Crin Antonescu a precizat ca demersul lui Daniel Chitoiu de a demisiona nu are legatura cu decizia Guvernului privind reducerea ratelor la credit si nici nu dosarul in care este implicata sotia acestuia.
"Domnul Daniel Chitoiu nu e implicat in niciun fel de dosar. Au aparut in presa lucruri legate de o cercetare care la un moment dat se refera si la sotia domniei sale. (...) Nu avem niciun fel de indoiala in legatura cu nevinovatia doamnei Chitoiu si speram ca cercetarile si demersurile judiciare sa demonstreze acest lucru. Acea situatie nu a avut niciun fel de legatura cu activitatea si cariera guvernamentala sau politica in general a domnului Chitoiu si suntem cat se poate de solidari toti, in calitate de colegi, cu domnia sa", a explicat Crin Antonescu, citat de Agerpres.
Mai mult, liderul PNL a notat ca Daniel Chitoiu si Radu Stroe nu sunt apropiati de PSD si nici de Victor Ponta. "Nu au fost si nu sunt mai apropiati sau mai indepartati de aliatii nostri de la guvernare, de primul ministru care conduce un guvern comun, decat suntem noi toti.", a declarat Crin Antonescu, presedintele PNL.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am dori sa stim care sunt obligatiile/drepturile unei societati privind locurile vacante fata de alte institutii INS, AJOFM, etc.. In ce situatii acestea ar trebui raportate si in care nu, care sunt responsabilitatile legale etc.?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea incepe un proces de restructurare colectiva, mentionam ca societatea are sediul social in Bucuresti, puncte de lucru in tara si angajati in fiecare judet. Conform articolului 70 din Codul muncii, societatea a informat reprezentantii salariatiilor, ITM Bucuresti si ITM-uri din tara, AJOFM Bucuresti si AJOFM din tara de procesul de restructurare colectiva. Am primit raspuns de la ITM Ilfov ca nu este necesara transmiterea informarii decat catre ITM unde societatea are sediul social,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<