Procurorii DNA cer o pedeapsa mai mare pentru Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.
ICCJ l-a condamnat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, insa procurorii DNA cer majorarea pedepsei. In plus, acestia vor o condamnare si pentru acuzatia de instigare la fals intelectual, de care Dragnea a fost achitat in sentinta ICCJ.
Urmeaza, cel mai probabil, ca si avocatii lui Liviu Dragnea si ai celorlalti inculpati din dosar sa faca la randul lor apel.
Primul termen al apelului va fi stabilit, cel mai devreme, in aceasta toamna, in functie si de momentul in care magistratii de la ICCJ vor veni cu motivarea din dosar.
In 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Procurorii DNA cerusera o pedeapsa de sapte ani si jumatate de inchisoare pentru Liviu Dragnea.
Citeste si:
Ceilalti inculpati in acest dosar au primit inchisoare cu suspendare, cu exceptia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnata la trei ani si sapte luni de inchisoare cu executare. In cazul fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, se constata incetarea procesului penal si se aplica o amenda administrativa de 1.000 de lei.
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Decizia instantei supreme nu este definitiva, putand fi atacata la completul de cinci judecatori.
Procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero de catre ICCJ in 3 octombrie 2017.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri