Deoarece bunurile asupra carora DNA a dispus sechestru nu acopera, ca valoare, prejudiciul din dosarul Tel Drum, procurorii anticoruptie fac demersuri pentru "identificarea altor bunuri" ale lui Liviu Dragnea, liderul PSD.
Insa si pentru a identifica eventulele actiuni si partile sociale detinute de Liviu Dragnea la anumite firme, informeaza Revista22.
De asemenea, potrivit anchetatorilor, ca in acest moment masura sechestrului este in faza de executare. Totodata, sunt "facute demersuri pentru identificarea altor bunuri pana la concurenta sumei de 127 547 366,34 lei", se arata in raspunsul DNA.
Pentru a acoperi prejudiciul din dosarul Tel Drum, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri:
- un teren situat in municipiul Turnu Magurele, jud. Teleorman, cu suprafata de 2.913 mp si constructia aferenta acestuia
- un apartament situat in Turnu Magurele, cu suprafata de 80 mp
- doua autoturisme (Skoda Superb si BMW X5).
- suma de 630.000 lei dobandita prin promisiune de vanzare cumparare
- suma de 280.000 lei dobandita cu titlu de chirie in anii 2015 si 2016, in baza unui contract de inchiriere
Totodata, DNA a pus sechestru asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in patru conturi bancare detinute de Liviu Dragnea si asupra sumelor de bani datorate, cu orice titlu, acestuia de catre terte persoane (inclusiv suma de 80.710 euro si suma de 460.110 lei datorate de o societate comerciala din Turnu Magurele, precum si suma de 10.500 lei datorata de organizatia judeteana Teleorman a unui partid).
Anchetatorii au instituit sechestru asupra actiunilor si partilor sociale detinute in cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmeaza a fi identificate, aminteste aceeasi sursa.
"Sechestru asigurator si poprire asiguratorie"
Ieri, un comunicat al procurorilor anticoruptie precizeaza ca DNA a instituit "sechestru asigurator si poprire asiguratorie pana la concurenta sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, actiunilor si partilor sociale detinute de acesta in cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum si asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de catre terte persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie".
Liviu Dragnea este acuzat de DNA de constituirea unui grup infractional organizat, de doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si de doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<