Daca va aflati pe lista rau platnicilor, atunci puteti cere stergerea acestor informatii. Trebuie, totusi, sa aveti un motiv intemeiat.
Pana in momentul de fata, cei raportati la Biroul de Credit nu se mai puteau imprumuta pentru cel putin patru ani. Desi exista unele IFN-uri care acorda imprumuturi si celor cu istoric negativ in Biroul de Credit, bancile evitau cu totul sa acorde imprumuturi pentru cei cu datorii raportate la Biroul de Credit. Specialistii din domeniu atrag atentia ca exista posibilitatea ca bancile sa acorde si mai greu credite acum, dupa ce romanii cu datorii se pot sterge din baza de date a Biroului de Credit.
Un analist financiar spune ca exista riscul ca banca sa elimine din start posibilii clienti care si-au sters datele din Biroul de Credit pentru ca nu au nicio informatie despre potentialul client.
Chiar si asa, este important modul prin care se va face departajarea intre cei care au datorii in prezent si-si vor sterge istoricul din "lista rusinii" si cei care nu au aparut niciodata in Biroul de Credit.
Conform unor date oficiale, in luna februarie 2018 peste 670.000 de romani aveau intarzieri mai mari de o luna raportate la Biroul de Credit.
Vreti sa stiti exact ce aveti de facut pentru a fi permanent in regula si a evita amenzi care pot atinge 4% din cifra de afaceri?
Abonati-va acum la cea mai buna sursa de informatii in domeniu: Revista Romana de Protectia Datelor!
Portal Codul Muncii
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Fise distractive pentru gradinita
Incepand cu 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), care spune, in principiu, ca informatiile pe care le detineti despre clientii dvs. (nume, adresa, adresa de e-mail etc.) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber!
Ele trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor va revine in intregime!
Regulamentul este foarte strict in acest sens si prevede amenzi aspre pentru abateri, de pana la 4% din cifra de afaceri. Specialistii spun ca el introduce o adevarata revolutie in domeniu, prin prisma impactului pe care il va avea asupra bunului mers al tuturor afacerilor, mici sau mari, din Europa si nu numai.
Revista Romana de Protectia Datelor are meritul ca explica impecabil, absolut toate problemele sensibile care apar (probleme de intelegere a Regulamentului, dar si probleme de procedura), prin intermediul unor articole clare, 100% profesioniste si care puncteaza chestiuni mai putin cunoscute (dar extrem de importante).
Revista va contine:
Consulta Legea GDPR si descarca Raportul PDF gratuit doar aici. >>>
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri