Masurile sunt prevazute in Codul Fiscal si ar putea fi adoptate de toate administratiile locale. Timisoara si Deva deja le-au introdus
In 2011, bucurestenii cu mai multe case ar putea plati impozite majorate cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice acesta se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului General.
Taxele si impozitele raman neschimbate pentru bucurestenii care au doar o casa in proprietate, au inchiriat un loc de parcare sau detin un autoturism cu o capacitate a motorului de pana in 2000 centimetri cubi.
Impozitul pentru patru sau mai multe case creste cu 300 la suta
De la anul, bucurestenii care detin in proprietate doua case ar putea plati un impozit majorat cu 65% fata de cel datorat pentru o singura proprietate. In acest an, supraimpozitarea pentru cei care au in proprietate o a doua locuinta este de 15%. Pentru a treia proprietate, impozitul se va majora cu 150% fata de cel platit pentru o singura proprietate, ceea ce va insemna o majorare de 50% fata de cel platit in 2010. Bucurestenii cu patru sau mai multe locuinte vor plati un impozit majorat cu 300% fata de cel pentru o singura casa. In 2010, pentru aceasta categorie de proprietari, supraimpozitarea este cuprinsa intre 75 si 100%.
Pentru imobilele dobandite in urma succesiunilor nu se platesc impozite majorate.
Valoarea impozabila a cladirilor se ajusteaza cu coeficientul de corectie corespunzator zonei. Pentru zona A, acesta este de 2,6, pentru zona B de 2,5, pentru zona C de 2,4, iar pentru zona D de 2,3. Acesti coeficienti au ramas la fel ca cei din 2010.
Vor beneficia de o reducere de 20% cladirile care au o vechime de peste 50 de ani si de 10% - cele care au o vechime cuprinsa intre 30 si 50 de ani. Sunt scutite de la plata impozitului cladirile clasate ca monument istoric, de arhitectura, cele restituite in baza Legii 10 sau cladirile funerare din cimitire si crematorii.
Pentru masini puternice impozite duble
Impozitul pe masini se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Pentru proprietarii de masini cu motoare puternice impozitul se va dubla in 2011. Acestia vor plati cate 72 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi la motoarele cu capacitate intre 2001 si 2600 centimetri cubi. In 2010, pentru aceeasi categorie de automobile se plateau cate 36 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Pentru masinile care au motoare cu capacitati de peste 3.001 centimetri cubi se va plati cate 290 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi ai motorului.
In prezent, pentru aceasta categorie de automobile se platesc cate 145 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Proprietarii de motociclete, scutere sau autoturisme cu capacitate cilindrica de pana la 1.600 centimetri cubi vor plati acelasi impozit ca in 2010 - cate 8 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi ai motorului.
Impozitul pe terenuri nu se majo-reaza in 2011 si nici taxele pe parcarile de resedinta. Proiectul hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind stabilirea nivelului taxelor si impozitelor locale in municipiul Bucuresti pentru 2011 se afla in dezbatere publica.
Sursa:
Gandul
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<