Timp de doua saptamani delegati din 200 de tari vor discuta, analiza si propune masuri de combatere a incalzirii globale la conferinta ONU din Katowice, Polonia privind schimbarile climatice.
Desi in Romania subiectul incalzirii globale inca nu a fost pus in discutie la nivel national, tara noastra este si ea afectata de acest fenomen. Retragerea SUA din acordul de la Paris din 2015 a marcat un moment de cotitura in eforturile globale de incetinire a efectelor incalzirii globale.
Delegatii celor aproximativ 200 de tari vor incerca, pe parcursul celor doua saptamani dedicate discutiilor, sa gaseasca o solutie la nivel global, care sa incetineasca procesul de incalzire globala.
Discutiile de la Katowice au loc inaintea unui termen limita de la sfarsitul lui 2018 pentru crearea "unui set de reguli" care sa ofere detalii privind termenii stabiliti la Paris si sa ajute la indeplinirea obiectivului de a limita cresterea temperaturilor globale intre 1,5 si 2 grade Celsius. Pentru a exista mai multe sanse de succes, negocierile de la Katowice au inceput cu o zi mai devreme fata de planul initial.
Conferinta din Polonia se desfasoara intr-un context cat se poate de negativ, deoarece in ultimele zile au aparut numeroase rapoarte care atesta ca nivelul emisiilor gazelor de sera din acest an au fost peste limitele normale, inregistrandu-se o crestere fara precedent a volumului acestora.
Prim-ministrul din Fiji, Frank Bainimarama, a deschis conferinta ONU ieri si l-a numit pe Michal Kurtyka, ministrul Mediului adjunct din Polonia, drept presedinte al discutiilor. "Va trebui ca toti sa ne aratam creativitatea si flexibilitatea", a declarat Kurtyka.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Cu toate ca tema pare a fi una putin problematica, trebuie sa intelegem ca exista tensiuni fara precedent in privinta acestui subiect. Pe langa SUA, Brazilia este o tara cu o noua administratie care prezinta numeroase semne de intrebare pentru viitorul curat al omenirii.
Citeste continuarea pe Manager.ro.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri