Deputatii au in dezbatere un proiect de lege pentru modificarea si completarea actelor normative care reglementeaza regimul juridic al actelor de identitate.
Art. 1 – (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, in actele de identitate ale cetatenilor romani se interzice folosirea de cipuri electronice cu date biometrice de identificare ale titularului, cum sunt imaginea irisului, imaginea faciala, imaginea impresiunilor papilare, imaginea amprentei palmare, etc;
(2) Actele de identitate, cu datele biometrice de identificare prevazute la alineatul (1), emise si transmise cetatenilor care le-au solicitat, se retrag de la acestia de catre autoritatile emitente si se preschimba fara nicio cheltuiala din partea titularului.
Art. 2 – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 641 din 20 iulie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 290/2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 959 din 28 octombrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica in sensul prevederii art. 1 alin. (1)
Art. 3 – Ordonanta Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cartii electronice de identitate, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica in sensul prevederii art. 1 alin. (1).
Art. 4 – Hotararea Guvernului nr. 839/2006 privind forma si continutul actelor de identitate ale autocolantului privind stabilirea resedintei si ale cartii de imobil se modifica si se completeaza astfel:
1. La articolul 2 alineatul (1) litera g) punctul 4 va avea urmatorul cuprins:
„4 – prenumele parintilor”;
2. La articolul 2 alineatul (1) litera g) se completeaza cu pct. 8, cu urmatorul cuprins:
„8 – cetatenia”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<