"Sub rezerva prevederilor prezentei legi, debitorul poate obtine o stingere a datoriilor sale reziduale, in baza indeplinirii planului sau a lichidarii activelor sale.", se precizeaza la alin. (2) in cadrul aceluiasi act normativ.
Conform proiectului privind legea insolventei persoanelor fizice, debitorul poate cere instantei inceperea procedurii de insolventa daca este in incapacitate de a-si achita datoriile in decurs de 30 de zile de la data scadenta a acestora.
Nu neglijam faptul ca "odata cu inceperea procedurii de insolventa, debitorul nu poate dispune de bunurile sale fara acordul prealabil al administratorului judiciar, cu exceptia tranzactiilor obisnuite. De asemenea, nu se va acumula nicio dobanda penalizatoare, penalitate sau alt tip de cost la datoriile existente la data deschiderii procedurii".
„Este recomandat ca legea falimentului personal sa nu fie tratata in graba si sub presiunea unei spete particulare, cum este cazul crizei francului elvetian. Proiectul de lege este benefic, insa necesita completari si modificari care nu trebuie ignorate, mai ales luand in calcul ca reprezinta doar o solutie partiala pentru criza actuala generata de valuta elvetiana“, a declarat pentru Mediafax Vasile Godinca Herlea, asociat coordonator al CITR (Casa de Insolventa Transilvania).
Sursa: LegislatiaMuncii.ro
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri