Discutam infocat despre unul dintre cele mai fierbinti subiecte ale momentului. Discutam despre posibilitatea de adoptare a unui proiect privind insolventa persoanelor fizice.
In Romania, un astfel de proiect este deosebit de necesar.
Necesitatea este perceputa in mod acut de cei care se lupta cu falimentul personal.
Daca alte tari au deja pusa la punct o astfel de legislatie, tara noastra ramane si la acest capitol cu multi pasi in urma, noteaza Contabilul.ro.
Nu uitati faptul ca in luna octombrie a anului trecut, "Guvernul avizase pozitiv initiativa legislativa din Parlament privind insolventa persoanelor fizice. Avizul pozitiv a fost acordat in ciuda faptului ca in ultimii doi ani, Guvernul s-a angajat constant fata de FMI, in scrisorile de intentie, sa faca toate eforturile pentru a evita adoptarea unor astfel de initiative", conform HotNews.ro.
Cu ocazia vizitei FMI, incepand de la 27 ianuarie, se vor purta discutii referitoare la eventuala adoptare a legii insolventei persoanelor fizice si alte masuri privind criza creditelor in franci elvetieni.
Asa cum prevede proiectul privind legea insolventei persoanelor fizice, debitorul are posibilitatea de a solicita instantei demararea procedurii de insolventa in situatia in care se afla in incapacitate de a-si achita datoriile in decurs de 30 de zile de la data scadenta a acestora.
In acelasi timp, conform HotNews.ro, un creditor poate depune o cerere pentru aplicarea procedurii de insolventa unui debitor daca poate dovedi ca acesta nu are capacitatea de a-si achita datoriile.
Va tinem la curent cu privire la modificarile care se vor concretiza in viitorul cel mai apropiat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<