Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2021 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medicover, amendata pentru incalcarea GDPR. A incurcat destinatarii

Medicover, amendata pentru incalcarea GDPR. A incurcat destinatarii
Medicover a fost amendata de ANSPDCP pentru incalcarea GDPR. Compania a incurcat destinatarii unor clienti si a oferit acces la datele personale sensibile ale altora dintre cei afectati de aceasta eroare.


Conform ANSPDCP, Medicover a incalcat dispozitiile prevazute la art. 32 alin. (1) lit. b) si alin. (2) si (4) din Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Investigatia a fost demarata ca urmare a transmiterii de catre operator a unor notificari succesive de incalcare a securitatii datelor cu caracter personal, prin care s-a semnalat divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal precum: nume si prenume, CNP, serie si nr. CI, adresa CI, adresa de corespondenta, telefonul de contact si e-mail, respectiv nume si date privind starea de sanatate, transmise altor persoane fizice decat destinatarii, la adresa de e-mal sau adresa postala.

In urma investigatiei, autoritatea de supraveghere a constatat ca operatorul nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura faptul ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea operatorului si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea operatorului, fapt ce a condus la divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise altor persoane fizice decat destinatarii, la adresa de e-mail sau adresa postala.

Ca atare, operatorul S.C. Medicover S.R.L. a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 9.749,6 lei (echivalentul a 2000 EURO).

De asemenea, operatorului i-au fost aplicate si urmatoarele masuri corective:
  • revizuirea si actualizarea masurilor tehnice si organizatorice implementate ca urmare a evaluarii privind riscul pentru drepturile si libertatile persoanelor, inclusiv a procedurilor de lucru referitoare la protectia datelor cu caracter personal, precum si implementarea unor masuri privind instruirea periodica a persoanelor care actioneaza sub autoritatea sa, referitor la obligatiile ce le revin conform prevederilor RGPD, inclusiv cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii, inclusiv a procedurilor de lucru referitoare la protectia datelor cu caracter personal si instruirea personalului propriu;
  • identificarea si implementarea unor masuri  pentru a se asigura ca datele cu caracter personal prelucrate sunt exacte si actualizate, avand in vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, iar cele inexacte sa fie sterse sau rectificate fara intarziere (spre exemplu, un mecanism de verificare a validitatii adresei de e-mail la momentul colectarii).
de Florin Amariei

Data aparitiei: 25 Martie 2021
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Medicover, amendata pentru incalcarea GDPR. A incurcat destinatarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
©2021 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2021

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016