Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager

Cautare gdpr

301 articole gasite la cautarea dupa gdpr

Vedeti rezultatele cautarii dupa gdpr din e-juridic.manager.ro/codul-penal/, e-juridic.manager.ro/codul-rutier/ sau e-juridic.manager.ro/codul-procedura-penala/.

Consimtamantul salariatilor pentru utilizarea datelor cu caracter personal: cand este necesar?

5
In relatiile de munca, prelucrarea datelor cu caracter personal se face conform unor prevederi legale, nu in baza unui consimtamant. De altfel, salariatii nici nu pot refuza sa-si dea consimtamantul... » citeste mai departe aici

Evidenta fondului de rulment, din perspectiva GDPR. Cum se constituie si cine este responsabil de protectia datelor

5
In scopul asigurarii sumelor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari este obligata sa stabileasca cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de... » citeste mai departe aici

Principalele incidente de securitate a datelor in 2024. In patru luni s-au dat amenzi de 41.100 de euro - ANSPDCP

5
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a publicat un raport cu privire la activitatea institutiei in primele 4 luni ale anului 2024, cu ocazia implinirii a... » citeste mai departe aici

Lista de intretinere de la bloc. GDPR-ul permite ca numele proprietarilor sa fie afisate la avizier?

5
Listele de intretinere reprezinta documentele justificative in baza carora asociatiile de proprietari au dreptul de a primi, iar proprietarii sunt obligati sa plateasca sumele de bani datorate... » citeste mai departe aici

Stergerea datelor fostilor angajati, conform GDPR. Cand NU se aplica "Dreptul de a fi uitat"

5
Dupa incetarea contractului de munca, fostilor salariati li se aplica prevederile art. 17 din Regulament privind dreptul la stergerea datelor, "Dreptul de a fi uitat". Astfel, fostul... » citeste mai departe aici

Atentie la controalele privind datele personale! Ghid GDPR pentru asociatiile de proprietari

4
Asociatiile de proprietari au calitatea de operatori de date cu caracter personal, prin urmare sunt obligate sa respecte dispozitiile Regulamentului general privind protectia datelor (RGPD). Unic... » citeste mai departe aici

Siguranta datelor clientilor, din perspectiva GDPR: ce trebuie sa stii despre datele cu caracter personal

4
O situatie des intalnita in cazul incalcarii dispozitiilor GDPR se refera la securitatea prelucrarii informatiilor cu caracter personal de catre furnizorii de servicii. Mai exact, este vorba despre... » citeste mai departe aici

Prelucrarea datelor in cazul Asociatiilor de proprietari: avantajele desemnarii unui DPO

5
Asociatiile de proprietari nu sunt obligate sa numeasca un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (DPO). Bineinteles, in masura in care considera necesar, asociatiile pot decide sa... » citeste mai departe aici

Fisa postului pentru Administrator condominiu 2024

5
Administratorul de condominiu poate fi persoana fizica, persoana fizica autorizata sau persoana juridica responsabila cu activitati de administrare tehnica si intretinere a proprietatii comune, de... » citeste mai departe aici

Lista de intretinere afisata la bloc poate fi contestata. Obligatiile presedintelui asociatiei de proprietari

5
Un proprietar are dreptul de a contesta lista de intretinere, in cazul in care constata o eroare de calcul, ori are suspiciuni cu privire la sumele ce-i revin pentru plata.  Legea 196/2018... » citeste mai departe aici

Supravegherea video la locul de munca: Angajatorul NU are nevoie de acordul salariatilor, insa este obligat sa justifice necesitatea masurii

5
Angajatorul are obligatia sa ii informeze de salariati cu privire la instalarea unui sistem de supraveghere video la locul de munca, insa legea nu mentioneaza necesitatea unui acord al salariatilor in... » citeste mai departe aici

Fotografierea angajatilor nu incalca GDPR. Stocarea pozelor in baza de date a firmei, DA!

5
Angajatul unei companii poate fi fotografiat la locul de munca, in scopul eliberarii unei legitimatii de acces, de exemplu, insa angajatorul NU poate stoca fotografiile intr-o baza de... » citeste mai departe aici

Monitorizarea angajatilor la locul de munca: Camerele de supraveghere ascunse sunt INTERZISE!

5
Monitorizarea video a angajatilor la locul de munca este o problematica ce intra sub incidenta legislatiei GDPR. Potrivit reglementarilor in vigoare, supravegherea video si audio la locul de munca... » citeste mai departe aici

Fisa postului pentru Consilier juridic 2024

5
Consilierul juridic este angajatul care reprezinta firma in situatii de litigii sau la stabilirea unor conditii contractuale speciale. Rolul sau principal este acela de a asigura desfasurarea... » citeste mai departe aici

Asociatie de proprietari din Miercurea Ciuc, amendata pentru o postare pe un grup de WhatsApp

5
O Asociatie de proprietari din Miercurea Ciuc a fost amendata GDPR dupa ce a dezvaluit intr-o postare pe WhatsApp datele unei persoane care ceruse informatii si documente legate de functionarea... » citeste mai departe aici

Contract de inchiriere - model actualizat 2024

4
Obtine acum un model de contract de inchiriere in format .PDF, in forma sa actualizata pentru 2024.  Totodata, puteti pur si simplu copia folosind comanda Copy-Paste sau CTRL+C - CTRL+V... » citeste mai departe aici

Acord de Asociere al Asociatiei de Proprietari: ce informatii trebuie sa cuprinda

5
Acordul de asociere este actul care consfinteste decizia a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor dintr-un condominiu de a se asocia in conditiile legii.  Infiintarea... » citeste mai departe aici

Banca amendata cu 17.000 euro pentru incalcarea GDPR

5
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal anunta ca a finalizat o investigatie la operatorul Alior Bank SA, prin sucursala sa din Romania - Alior Bank SA... » citeste mai departe aici

Ce trebuie sa contina Regulamentul intern: 40 de modele gata redactate. Atentie, amenzile ajung la 10.000 de lei!

4
Regulamentul intern este obligatoriu, conform art. 241 din Codul muncii. E adevarat, legislatia in vigoare nu prevede explicit sanctiuni pentru neintocmirea Regulamentului Intern, dar inspectorii ITM... » citeste mai departe aici

Lege noua: Detinatorii de trotinete si biciclete electrice vor fi obligati sa plateasca RCA

5
Un proiect de lege prin care detinatorii de trotinete si biciclete electrice sunt obligati sa plateasca RCA se afla in dezbatere la Senat.  Proiectul de modificare a Legii nr.132/2017 privind... » citeste mai departe aici

Desemnarea unui responsabil cu protectia datelor: un angajat din Departamentul IT poate fi incadrat DPO?

5
Intr-un raspuns publicat pe PortalProtectiaDatelor.ro, expertii in GDPR explica in ce masura un angajat din Departamentul IT poate fi desemnat, in cadrul firmei, responsabil DPO.  Situatie: Un... » citeste mai departe aici
Pagina: 123456»

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016