Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2020 

TAROM, amendata din nou pentru incalcarea GDPR

TAROM, amendata din nou pentru incalcarea GDPR
TAROM, compania aeriana nationala, a fost amendata din nou pentru incalcarea GDPR. Iata ce probleme a constatat ANSPDCP.


Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat o investigatie la operatorul SC CNTAR TAROM SA, ca urmare a transmiterii de catre operator a unei notificari privind incalcarea securitatii datelor cu caracter personal, constatandu-se incalcarea dispozitiilor art. 32 alin. (4), art. 32 alin. (1) lit. b) si alin. (2) din Regulamentul General privind Protectia Datelor, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 24.182,50 lei, echivalentul a 5.000 EURO.

Incalcarea securitatii datelor a constat in faptul ca operatorul nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura faptul ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea operatorului si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea operatorului, fapt ce a condus la pierderea confidentialitatii datelor personale prin accesarea neautorizata a datelor apartinand unui numar de cinci (5) pasageri TAROM, precum si la divulgarea neautorizata a datelor acestora.

Iata ce prevad articolele incalcate:
  • Art. 32 - "Avand in vedere stadiul actual al dezvoltarii, costurile implementarii si natura, domeniul de aplicare, contextul si scopurile prelucrarii, precum si riscul cu diferite grade de probabilitate si gravitate pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, operatorul si persoana imputernicita de acesta implementeaza masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator acestui risc, incluzand printre altele, dupa caz:"
    • alin. (1), lit. b): "capacitatea de a asigura confidentialitatea, integritatea, disponibilitatea si rezistenta continue ale sistemelor si serviciilor de prelucrare;"
    • alin. (2): "La evaluarea nivelului adecvat de securitate, se tine seama in special de riscurile prezentate de prelucrare, generate in special, in mod accidental sau ilegal, de distrugerea, pierderea, modificarea, divulgarea neautorizata sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate intr-un alt mod."
    • alin. (4): "Operatorul si persoana imputernicita de acesta iau masuri pentru a asigura faptul ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea operatorului sau a persoanei imputernicite de operator si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea operatorului, cu exceptia cazului in care aceasta obligatie ii revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern."

De asemenea, operatorului i s-a aplicat si masura corectiva de revizuire si actualizare a masurilor tehnice si organizatorice implementate ca urmare a evaluarii privind riscul pentru drepturile si libertatile persoanelor, inclusiv a procedurilor de lucru referitoare la protectia datelor cu caracter personal, precum si implementarea unor masuri privind instruirea periodica a persoanelor care actioneaza sub autoritatea sa (angajatii).

Protejati-va de astfel de sanctiuni! Nu e greu! 

In Romania ni se cere aplicarea Regulamentului 679/2016 cu privire la protectia datelor cu caracter personal, fara a avea insa la dispozitie prea multe norme si bune practici. Documentele ori deciziile autoritatii sunt putine si destul de vagi, lasand la latitudinea fiecarei firme particularizarea propriilor politici de GDPR privind diversele activitati.

Dorind sa acopere aceasta lipsa, un grup de specialisti GDPR acreditati, cu experienta directa in implementarea Regulamentului 679/2016 in firme mari din Romania, va ofera acum lucrarile pe stick: Manual de politici GDPR si Manual de Proceduri GDPR.

politici proceduri gdpr

Unica in domeniul politicilor destinate implementarii GDPR, va pune la dispozitie acum o serie de modele de politici GDPR pentru diverse activitati obligatorii, precum si sfaturi pentru implementarea lor rapida si eficienta.

Pe langa modelele de politici GDPR propriu-zise, lucrarea mai contine si:
  • sfaturi profesioniste de la specialisti privind respectarea legislatiei in vigoare;
  • atentionari asupra aspectelor legislative sensibile;
  • recomandari cu privire la eliminarea unor greseli de aplicare a legii etc.

Evitati astfel erori aspru sanctionate de lege cu amenzi care pot atinge chiar si 20 de milioane de euro sau chiar 4% din cifra de afaceri! Informatiile complete sunt la un click distanta!

BONUS: Primiti 2 documente extrem de importante pentru orice firma care are angajati, dar si clienti. Cele 2 documente va usureaza munca pe care o depuneti pentru implementarea Regulamentului!
de Florin Amariei

Data aparitiei: 28 Iulie 2020
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "TAROM, amendata din nou pentru incalcarea GDPR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
©2020 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016