Suntem obligati sa instalam
soft-uri de supraveghere a activitatii angajatilor nostri. Nu degeaba vom investi bani si timp pentru a ne monitoriza angajatii. Studiile arata cifre deloc fericite.
Conform specialistilor, angajatii petrec muuult prea mult timp cu "mici" pauze de relaxare. Stau pe Facebook prea mult si ii uita Dumnezeu pe YouTube. Nu se gandesc indeajuns de mult la sarcinile trecute in fisa postului pentru ca atractiile de pe internet sunt prea mari.
Din pacate pentru noi si bietele noastre firme care se chinuie sa ajunga pe plus, lupta cu angajatii pagubosi devine o prioritate cat se poate de serioasa. Si va invitam sa o tratati cu toate seriozitatea pentru ca multi angajati care isi iau salariul la final de luna nu muncesc atat cat ar trebui. Multi lucreaza doar 3-4 ore pe zi si iau salarii foarte mari. Altii transmit informatii valoroase catre concurentii nostri.
Per total, profiturile firmelor noastre se pot duce rapid de rapa pentru ca noi nu luam deciziile potrivite si la momentul potrivit.
Intr-adevar, chiar daca pentru multi monitorizarea este sinonima cu incalcarea dreptului la intimitate, aveti tot dreptul sa urmariti e-mail-urile angajatilor dvs., fisierele descarcate, istoricul navigarii pe Internet.
Calculatoarele sunt proprietatea firmei dvs. si, in consecinta, angajatii nu pot invoca ingerinte in viata lor privata.
Daca ei vor, de exemplu, sa descarce de pe Internet filme piratate, incalcand astfel legislatia privind drepturile de proprietate intelectuala, sunt liberi sa faca acest lucru, dar de pe calculatorul lor personal de acasa, nu de pe calculatorul dvs. Daca angajatii vostri au de gand sa iroseasca timpul, de ce nu il iroseasca pe al lor, acasa? De ce sa iroseasca timpul pe care ar trebui sa il petreaca muncind pentru profiturile afacerii pe care o reprezinta si care le ofera salariile dorite?
Nu mai stati pe ganduri. Fiecare zi in care nu stiti ce fac angajatii dvs va aduce pierderi banesti substantiale. Va invitam sa va monitorizati angajatii cat mai curand. Simplul fapt ca stiu ca angajatorii lor le verifica activitatea ii va face sa munceasca mai eficient, mai productiv, cu rezultate mai bune decat v-ati imaginat vreodata ca este posibil.
Va invitam sa luati atitudine cat mai curand. Detalii complete despre cel mai bun soft legal aici >>>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii despre procesul de declarare a posturilor vacante vacantate si nou create in platforma ANOFM. Cumva cu posturile nou create, mi-e mai simplu de inteles. Completez aici oferta, recrutam, inchid oferta - la speta asta am o singura intrebare: nu pot face operatia de incadrare daca data oferta a expirat desi logic pot avea o oferta deschisa pana pe 31.03 si angajarea propriu-zisa sa fie ulterioara acestei date. Trebuie cumva sa trec un termen pentru oferta...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<