Pe site-ul Guvernului, in sectiunea Sedinte de Guvern, regasim Informatia de presa privind proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda sedintei Guvernului Romaniei din 19 august 2015.
In mod special, privim catre urmatorul act:
PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011.
Va amintim faptul ca in data de 22 mai 2015, pe site-ul Ministerului Muncii a fost dat publicitatii un act deosebit de important. Discutam despre Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011
Un aspect important adus de un document publicat pe site-ul Ministerului Muncii este faptul ca ambii parinti vor putea obtine venituri anuale de pana la 3.000 de lei si In cazul in care se obtin venituri mai mari de 3.000 de lei, parintii sunt obligati sa anunte autoritatile in luna urmatoare celei in care se va depasi limita. Banii incasati necuvenit se vor recupera.
Care sunt modificarile propuse de prezentul proiect de lege: Cititi pe LegislatiaMuncii.manager.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne confirmati daca se poate aplica solicitarea de mai jos. Avem cativa angajati care solicita banii de concediu in avans, urmand ca zilele de concediu sa le foloseasca pana la sfarsitul anului curent. Avand in vedere ca firma este dispusa sa plateasca banii de concediu in avans, va rugam confirmati cum se poate aplica acesta solicitare conform Codului muncii. Se pot vira aceste sume in avans, si sa retina pe parcursul anului in momentul cand se ponteaza zilele de concediu?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Care este procedura legala in cazul angajarii unui cetatean roman, domiciliat in strainatate, avand ca act de identitate pasaportul romanesc? Societatea angajatoare are sediul in Romania, dar presteaza servicii in strainatate. Locul prestarii serviciului este in tara de domiciliu actual al viitorului salariat. Sunt necesare documente suplimentare in cazul unei astfel de angajari? Va rugam sa ne comunicati care sunt etapele procedurii de angajare si conditiile de impozitare.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este obligatorie intocmirea condicii de prezenta cu semnatura angajatului la venirea si plecarea din unitate? In cazul telemuncii cum trebuie intocmit pontajul?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<