Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Nu mai vreau sa fiu pacalit!
Imediat dupa revolutia din 1989, multi dintre cetatenii romani si nu numai au inceput sa isi puna in aplicare spiritul de antrepenor. Cati dintre acestia inca mai rezista in afaceri si azi? Poate multi, poate putini, insa cu siguranta mediul de afaceri a mai capatat experienta iar negocierile si relatiile juridice dintre societatile comerciale s-au imbunatatit odata cu trecerea timpului. NU demult am intrat si in Comunitatea Europeana iar legislatia romana a suferit si ea, as spune eu spre binele mediului de afaceri, numeroase modificari.
Cu toate acestea, in Romania trebuie sa analizezi de doua ori incheierea unui contract deoarece inca exista riscul, si aici pot sa va aduc numeroase dovezi, de a trata cu un asa-zis om de afaceri acesta fiind de fapt un escroc. Cunosc multe societati comerciale care au dat faliment din cauza incheirii unor contracte cu "parteneri" pe care nu i-au analizat amanuntit inainte de incheierea unor tranzactii iar unele dintre acestea, desi si-au recuperat in instanta prejudiciile, au avut foarte mult de suferit de pe urma lipsei capitalului in tot acest timp.
Desigur, in orice afacere exista un risc si, prin urmare, orice societate comerciala oricat de precauta ar fi, poate fi victima unei inselaciuni. Cu toate acestea exista multe modalitati, in prezent, de a iti intari functia de prevenire in orice tranzactii si chiar in situatia unei inselaciuni sau chiar a unui partener rau-platnic, sa actionezi imediat si eficient. Sunt convins ca aici este de fapt cheia pentru orice societate comerciala de pe piata romaneasca, si anume sa stie sa reactioneze imediat la orice situatie care ii poate pune in pericol activitatea.
In prezent, ma bucur sa am clientela anumiti patroni care, in pofida acestei crize financiare, gasesc in permanenta in orice situatie o oportunitate si astfel incheie numeroase contracte si parteneriate. Ei se ocupa de aspectul economic iar eu, ati ghicit, de aspectul juridic. In permanenta am grija ca respectiva societate comerciala sa cunoasca clar metodele prin care poate sa evite clientii rau-platnici iar in cazul nefericit in care totusi se confrunta totusi cu unul, am grija sa ma folosesc de taote parghiile legale pentru a recupera banii de la acestia. Dat fiind ca legislatia este foarte complexa si poate produce multe intrepretari am apelat la un instrument de actualitate care contine toate aspectele de care trebuie sa tin cont pentru a actiona imediat si eficient.
Faptul ca acesta vine cu solutii testate, de referinta, din practica unei societati comerciale imi da si mai multa incredere in faptele mele, recomandarile mele si nu in cele din urma asupra actiunilor juridice pe care le intreprind. Practic, ma ajuta sa fac fata provocarilor juridice de zi cu zi care implica interactionarea cu "parteneri" care actioneaza imoral si ilegal, si stim cu toti ca aceasta lupta este de cele mai multe ori extrem de dificila si orice ajutor este binevenit. Ce are acest instrument de-l face atat de eficient?
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri