Posturi asimilate magistratilor in MJ
Dragi cititori INFOjuridic, frigul ne-a invadat tara! Am inceput saptamana cu doar 5 grade la primele ore ale diminetii si cu un trafic infernal de capitala “europena”. Dar sa ne instalam intr-un scaun comod, cu o cafea sau un ceai fierbinte in fata si sa vedem ce probleme mai sunt prin justitia noastra cea de toate zilele.
Aflam odata cu revenirea din week-end – sau poate nu mai este chiar ceva nou - ca inca de la numirea sa in functie, Ministrul Justitiei s-a pozitionat mai mult sau mai putin voit in centrul atentiei presei. Subiectele de maxima tensiune de la nivelul justitiei din Romania au avut la baza cererea de revocare a procurorului de la Directia Nationala Anticoruptie cat si existenta unui dosar de coruptie pe numele domniei sale, Ministrul Tudor Chiuariu.
Iata ca si astazi un nou subiect reuseste sa puna justita pe jar - odata cu acuzele aduse Ministrului Justitiei referitoare la sprijinirea consilierilor personali ai acestuia. Acuzele au legatura cu ocuparea unor posturi de consilieri juridici asimilati magistratilor in Minister. Aflam despre “admisii” la acest concurs ca beneficiaza de o serie de avantaje printre care se numara salarii de pana la 7000 lei, locuinte de serviciu, pensii de magistrati cat si numeroase decontari. Luat la intrebari cu privire la modul de desfasurare a concursului, Chiuariu a declarat ca a modificat Regulamentul de admitere in luna iunie, eliminand anumite probe. Au ramas doar proba scrisa de cunostinte si interviul.
Ministerul Justitiei a raspuns acuzelor sustinand faptul ca: „Numarul mare de posturi vacante existente la nivelul compartimentelor institutiei noastre afecta desfasurarea, in conditii optime, a activitatii specifice MJ. Acest considerent, precum si procedura greoaie si formalista impusa de regulamentul anterior, a determinat simplificarea acesteia, in sensul scoaterii probei eliminatorii de verificare a cunostintelor de limba straina“.
Oare doar eu mai cred ca vom reusi sa aducem justitia pe drumul cel bun daca vom inlatura aceste favoritisme? Mai credem oare in organizarea unor examene corecte ca fiind singurul mod pentru selectarea unor oameni capabili care sa faca fata cu succes cerintelor legale?
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri