Am discutat recent despre un proiect ce vizeaza reglementarea profesiilor de traducator si interpret judiciar.
Pe site-ul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania a fost dat publicitatii un anunt referitor la informatiile vehiculate in presa scrisa si audio-vizuala in legatura cu protestele traducatorilor si interpretilor autorizati pe marginea proiectului de lege postat pe site-ul Ministerului de Justitie pentru dezbatere publica in conformitate cu art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.
In acest sens, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania face cateva precizari importante.
Un prim aspect punctat arata ca UNNPR nu a participat si nici nu a fost consultata la elaborarea acestui proiect de lege.
"Cu toate acestea, remarcam modul asemanator de reglementare a noii profesii a traducatorului si interpretului judiciar cu cea a notarului public.", se precizeaza in cadrul anuntului emis de institutie.
Mai mult, se precizeaza faptul ca institutia nu detine "niciun interes" referitor la reglementarea acestei profesii, la nivel national existand o buna colaborare intre notarii publici si traducatorii autorizati.
In urma publicarii proiectului de lege, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a transmis Ministerului Justitiei propuneri si observatii.
Aflati totul din comunicatul de presa referitor la Legea Traducatorilor.
sursa: UniuneaNotarilor.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<