Cresterile continua, dar acum din initiativa primarului general Nicusor Dan. Acesta a propus ca pretul gigacaloriei sa fie 280 lei cu TVA inclus.
"Propunerea pe care am facut-o consilierilor generali a fost ca, incepand de la 1 decembrie 2021, pretul pe care bucurestenii sa il plateasca pentru gigacalorie sa fie 280 de lei, TVA inclus. Aceasta propunere a rezultat dintr-o discutie cu consilierii din majoritate, a fost imbratisata de PNL si PMP, nu si de catre USR, iar PSD s-a pronuntat public impotriva maririi tarifelor. Pana la o noua hotarare de Consiliu General, care sa stabileasca tarifele pentru populatie, bucurestenii vor plati cat platesc din 2011, adica 164 de lei pe gigacalorie", a spus edilul general.
Nicusor Dan a explicat ca propunerea de 280 de lei pe gigacalorie se bazeaza pe trei aspecte. In primul rand s-a tinut cont de cresterea de pret pe care o suporta de la 1 noiembrie si cetatenii care au centrale individuale. Edilul general a admis ca exista o diferenta in ce priveste calitatea serviciilor oferite prin cele doua sisteme.
"Acest 280 de lei pentru bucurestenii care sunt conectati la sistemul centralizat este mai putin decat platesc bucurestenii care au centrale individuale", a spus el.
"Cresterea era necesara"
Al doilea aspect luat in calcul a fost ca tariful nu s-a mai marit din 2011, cand pretul gigacaloriei suportat de catre bucuresteni a fost stabilit la 164 de lei, dintr-o valoare totala de 320 de lei.
"Azi, pretul de furnizare a gigacaloriei este 980 de lei si este total disproportionat sa avem 164 de lei raportat la 980 de lei", a sustinut edilul.
Al treilea element avut in vedere a fost pretul gigacaloriei suportat de populatie in alte orase din tara. Nicusor Dan a evidentiat ca, inainte de scumpiri, preturile in alte orase erau cuprinse intre 200-280 de lei pe gigacalorie, in conditiile in care in Bucuresti pretul suportat de populatie era 164. In prezent, in orasele care au actualizat preturile, acestea au valori cuprinde intre 350-500 de lei.
Primarul general a reamintit ca a solicitat sustinerea Guvernului in ce priveste subventia la caldura si s-a aratat optimist ca va exista un sprijin financiar.
Monica Avasiloaie s-a alaturat redactiei E-Juridic la inceputul anului 2019. Cei peste 8 ani petrecuti in domeniul acordarii de asistenta juridica au ajutat-o sa inteleaga mai bine noutatile despre care scrie in prezent la E-Juridic.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<